Almanya bunu konuşuyor! "Emekli olan Adana'ya gitsin"

Almanya Dünya haberleri Adana
Almanya bunu konuşuyor! "Emekli olan Adana'ya gitsin"

Almanya merkezli Focus dergisinin gerçekleştirdiği araştırmaya göre, dünya genelinde farklı ülkelerden 799 şehir incelendiğinde, en iyi emeklilik yaşamının sürülebileceği ilk 10 şehir arasında Türkiye'den Adana da 6. sıraya yerleşti.

Almanya'da yayınlanan Focus'un listesine göre yapılan araştırma ve oylama sonuçlarına göre, Adana 77,1 puanla 6. sırada yer alarak liste içinde önemli bir konum kazandı.

Dergide Adana hakkında yapılan değerlendirme ise şu şekilde yer aldı:

"Adana, bu yılın ilk 10 şehri arasına giren yeni katılan iki şehirden biri oldu. 2,2 milyonluk nüfusuyla Türkiye'nin beşinci en büyük şehri olan Adana, ülkenin doğusunda konumlanmış olup Akdeniz kıyılarına biraz daha iç kısımlarda yer almaktadır. Tarımsal faaliyetler açısından büyük bir öneme sahip olan Adana, kendini bir tarım alanının tam ortasında bulmaktadır. Şehirde aynı zamanda ülkenin önde gelen üniversitelerinden biri de bulunmaktadır. Roma dönemine ait tarihi cami ve binalar da turistler için cazip bir zenginlik sunmaktadır. Adana, Frankfurt'a yaklaşık 2500 kilometre uzaklıkta konumlanmıştır.

Adana, maliyet açısından listenin en uygun şehirlerinden biridir. Şehirde yaşam giderleri Berlin'e kıyasla yaklaşık üçte ikisi kadar düşüktür ve kira bedelleri yaklaşık olarak yüzde 90 daha ucuzdur. Ayrıca sağlık sistemi ve iklim de yüksek notlar almıştır. Adana, geçen yıl listenin içinde yer alan Antalya'nın önünde yer alarak Türkiye'nin en fazla oy alan şehri olmuştur."

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Almanya Dünya haberleri son dakika