Almanya Başbakanı Scholz: Putin Rus İmparatorluğu kurmak istiyor

Rusya Ukrayna Savaşı Almanya Olaf Scholz NATO

Almanya Başbakan Olaf Scholz, Rusya'ya karşı uygulanan yaptırım paketinin eşsiz olduğunu söyledi. Putin'in Rus İmparatorluğu kurmak istediğini ifade eden Scholz, "NATO sınırları içerisindeki her bir metrekare toprağı savunacağız" dedi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Almanya'nın doğrudan Ukrayna'ya silah teslim edeceğini duyurdu. Scholz, Almanya'nın 1000 tanksavar ve 500 Stinger füzesi göndereceğini söyledi.

Berlin ayrıca Alman yapımı silahların çatışma bölgelerine gönderilmesine ilişkin bazı kısıtlamaları kaldırdı. Bu da üçüncü ülkelerin Ukrayna'ya daha fazla silah gönderebileceği anlamına geliyor.

Rus işgalinin bir dönüm noktası olduğunu belirten Scholz, "NATO’nun her karış toprağını savunacağız. Rusya’ya yönelik yaptırım paketinin eşine daha önce rastlanmadı. Rusya, eylemlerini bir gecede değiştirmeyecektir. Daha fazla yaptırım hakkımızı saklı tutuyoruz" dedi. 

"PUTİN'E KARŞI DURMALIYIZ"

Ulusal güvenlikleri için daha fazla yatırıp yapmaya devam edeceklerini söyleyen Scholz, Putin'in bir "Rus İmparatorluğu" yaratmak istediğini söyledi. Alman Parlamentosu'na seslenen Başbakan Scholz'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Putin'in hukuk tanımazlığına izin verilmeyecek, zamanı geri çeviremeyecek. Yeni döneme girdik, dünya önceki gibi olmayacak. Rusya ile sürekli ve kalıcı bir güvenlik artık mümkün değil. Bundan sonra Rusya'yı bu savaş noktasına getiren agresif kararlarından geri döndürmek için her türlü yaptırımı yapmayı düşündüğümüzü belirtmek isterim. Putin'in savaş politikalarına karşı çıkan, protesto eden Rus vatandaşlarını da ayrıca buradan anmak isterim, sizlere saygı duyuyorum. Putin'e karşı durmalıyız. Ukrayna halkı sizin yanınızdayız."

"2 LNG TERMİNALİ İNŞA EDECEĞİZ"

Almanya'nın savunma harcamaları için 100 milyar euroluk fon kurduklarını söyleyen Scholz "Savunma harcamalarını GSYH'nin yüzde 2 seviyesine çıkaracağız" vurgusu yaptı. Almanya'nın kısa süre içerisinde 2 LNG terminali inşa edeceğini duyuran Scholz, "Enerji politikası birinci önceliğe sahiptir. AB ile işbirliği içinde ilave doğal gaz satın alınacak. Ek olarak, mümkün olduğunca çabuk iki yerde sıvı gaz terminalleri inşa etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

ALMANYA RUS UÇAKLARINA HAVA SAHASINI KAPATIYOR

Öte yandan Almanya Ulaştırma Bakanlığı,  bugün saat 17:00'den itibaren Almanya hava sahası ve havaalanlarının Rus uçaklarına üç ay boyunca kapatılacağını açıkladı. İnsani yardım uçaçlarının bu yasağın dışında tutulacağı belirtildi.

Kaynak: Haber Global TV

Rusya NATO