Almanya Başbakanı Scholz: Erdoğan ile Türkiye-AB ilişkilerini konuşacağız

Almanya NATO Olaf Scholz İsveç Avrupa Birliği
Almanya Başbakanı Scholz: Erdoğan ile Türkiye-AB ilişkilerini konuşacağız

Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta açıklamalarda bulunan Almanya Başbakanı Scholz, "AB ile Türkiye arasındaki ilişkileri nasıl daha fazla geliştirebileceğimiz konusunda Erdoğan ile görüşeceğim" dedi.

NATO Zirvesi'ne katılmak üzere Litvanya'nın başkenti Vilnius'a giden Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelerek Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) ile ilişkileri hakkında görüşeceklerini söyledi.

Scholz, "AB ile Türkiye arasındaki ilişkileri nasıl daha fazla geliştirebileceğimiz konusunda Avrupa Konseyi'nde kararlar aldık ve burada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de görüşeceğim" ifadelerini kullandı.

Litvayna'nın başkenti Vilnius'taki NATO Zirvesi'nin marjında açıklamada bulunan Scholz, Rusya-Ukrayna savaşına da değinerek, ‘Ukrayna’nın savaştan sonra da güvenlik teminatları aldığından emin olmak için gerekli düzenlemelerin yapılacağını’ söyledi. Scholz, “Ukrayna’nın (barış olduğunda) etkili olabilecek güvenlik teminatlarının olması bizim için başından beri önemli. Bunun için gerekli düzenlemeleri de yapacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Global TV

Olaf Scholz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Avrupa Birliği Almanya