Aliyev'den Zengezur uyarısı! "Er ya da geç istediğimizi alacağız"

İlham Aliyev Azerbaycan Ukrayna SİHA

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türk dünyası için büyük öneme sahip Zengezur koridoru ile ilgili Ermenistan'ı uyardı. "Ermenistan da bizim planlarımızı engelleyemeyeceğini görmeli. Zengezur üzerinden bize geçit vermezse, kendisi kaybeder. Biz zaten er ya da geç istediğimizi alacağız." dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bayraktar SİHA'larına yönelik iki yüzlü tutuma sert tepki gösterdi. "Biz topraklarımızı işgalden kurtarırken kullandığımızda ölüm silahı diyorlardı, Ukrayna kullanınca melek demeye başladılar, bu çifte standarttır" dedi. Doğalgaz konusunda da eleştirisi vardı.

Aliyev'in gündeminde Türk dünyası için büyük öneme sahip Zengezur koridoru da vardı. Azerbaycan projenin hayata geçirilmesi için üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirirken Ermenistan oyalama yoluna gidiyor. Aliyev kararlı konuştu, Ermenistan'ı uyardı. "Ermenistan da bizim planlarımızı engelleyemeyeceğini görmeli. Zengezur üzerinden bize geçit vermezse, kendisi kaybeder ve öncelikle 10 Kasım bildirisini ihlal etmiş olur. Çünkü 10 Kasım bildirisinde, Azerbaycan'ın batı bölgeleri ile Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti arasında bir bağlantı olması gerektiği ve bunun Ermenistan'ın yükümlülüğü olduğu açıkça belirtiliyor. Eğer yükümlülüğünü yerine getirmek istemiyorsa, o zaman biz de herhangi bir yükümlülüğün yerine getirilmesinden sorumlu olmayacağız. Bunu bilmeli, süreyi uzatmamalılar. Biz zaten er ya da geç istediğimizi alacağız." dedi.

Orta Asya'daki Türk cumhuriyetleriyle Türkiye'yi birleştirecek olan bu Zengezur koridoru ticareti canlandırıp bölgesel refahı artırmayı hedefliyor.

Kaynak: Haber Global TV

Aliyev İlham Aliyev Azerbaycan SİHA ukrayna Bayraktar Zengezur