Aliyev'den Tahran'a sert uyarı

Dünya haberleri Azerbaycan İran

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İran'a yönelik açıklamalar yaparak, "Biz yaşam tarzımızı, Azerbaycan'ın laik kalkınma vektörünü ve Azerbaycanlıları, aynı zamanda İran'da yaşayan Azerbaycanlıları korumak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "İran'ın üç cumhurbaşkanı -Hatemi, Ahmedinejad ve Ruhani- ile temaslarım oldu. Tüm bu yıllar içinde bugünkü gibi bir durum yaşanmamıştı. İran, hiçbir zaman bizim sınırımızda birkaç ay içinde iki askeri tatbikat yapmamıştı. Azerbaycan'a karşı hiçbir zaman bu kadar nefret, tehdit ve korku dolu açıklamalar yapılmamıştı" dedi.

Aliyev, "Biz Azerbaycan karşıtı her türlü açıklama ve eyleme her zaman cevap verdik ve vereceğiz. Bu nedenle İran sınırında, onlardan korkmadığımızı göstermek için askeri tatbikatlar yapmak zorunda kaldık. Biz yaşam tarzımızı, Azerbaycan'ın laik kalkınma vektörünü ve Azerbaycanlıları, aynı zamanda İran'da yaşayan Azerbaycanlıları korumak için elimizden geleni yapacağız. Onlar halkımızın bir parçası" diye konuştu.

Kaynak: Haber Global TV

İlham Aliyev İran Azerbaycan