İlham Aliyev'den flaş İran ve Ermenistan açıklaması: İşgal edilen topraklardan uyuşturucu taşıdılar

İlham Aliyev Azerbaycan

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İran ve Ermenistan'ın işgal edilen Azerbaycan toprakları üzerinden yıllarca uyuşturucu taşıdığını açıkladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, video konferans yöntemiyle katıldığı Bağımsız Devletler Topluluğu Zirvesi'nde konuştu.

Azerbaycan'ın İkinci Karabağ Savaşı'nda, İran'la olan sınırının 130 kilometrelik bölümünü Ermenistan işgalinden kurtardığını hatırlattı.

Bu sayede İran'dan Azerbaycan'ın Cebrail bölgesine, burandan da Ermenistan ve Avrupa'ya yapılan uyuşturucu kaçakçılığına engel getirildiğini açıkladı.

Aliyev'in aktardığı bilgilere göre Karabağ Savaşı sonrası Azerbaycan-İran sınırının diğer bölümlerinde ele geçirilen eroin hacmi iki kat arttı.

Aliyev, “Bu Ermenistan'ın İran ile birlikte 30 yıl boyunca işgal altındaki Azerbaycan topraklarını Avrupa'ya uyuşturucu kaçakçılığı için kullanıldığını gösteriyor" dedi.

Aliyev, "Biz bunu defalarca demiştik, bu gerçek artık kanıtlandı" ifadesini kullandı.

"AZERBAYCAN İLİŞKİLERİ NORMALLEŞTİRMEYE HAZIR"

İlham Aliyev, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Savaş ve ihtilaf tarihte kaldı. Biz toprak bütünlüğünün karşılıklı tanınması şartıyla sınırların belirlenmesi aynı zamanda barış anlaşmasına dair Ermenistan ile müzakerelere başlamaya hazırız.

Azerbaycan, muzaffer bir ülke olarak ilişkileri normalleştirmeye hazır. Ermenistan'ın bu tarihi fırsatı kaçırmayacağını umuyoruz." 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev İran Ermenistan