Aliyev'den Erdoğan'a 15 Temmuz mektubu

İlham Aliyev Recep Tayyip Erdoğan
Aliyev'den Erdoğan'a 15 Temmuz mektubu

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup gönderdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 15 Temmuz'ın yıl dönümü dolayısıyla bir mektup gönderdi.

Aliyev'in mektubu şöyle:

"Sayın Başkan,

Sevgili kardeşim,

Türkiye'de 15 Temmuz olaylarının yedinci yıl dönümünde, darbe girişimini önlemek için hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti'ne yöneltilen bu hain plan, ülkenizin tarihinde çetin bir imtihan olmuştur. Bu imtihandan alnı ve yüzü açık olarak çıkan Türkiye halkı iradesinin yılmazlığını, kararlılığını, devlete ve demokrasiye bağlılığını bir kez daha tüm dünyaya açıkça göstermiştir. O zor günde omuz omuza duran Türk milleti ve devletinin azmi sayesinde, şehitlerimizin kanları ve canları pahasına elde edilen bu zafer, halkınızın eşsiz mücadele ruhunu ve yenilmezliğini teyit etmiş, Anavatan sevgileri. Dayanışma ve milli birliğin sembolü olarak kurulan "Demokrasi ve Milli Birlik Günü", Türk devlet tarihinde büyük bir onur günü olarak kalacaktır.

Hiç şüphesiz gerçek kahramanlık destanının yazıldığı o gün, size olan büyük inanç ve güvenin açık bir tezahürü olarak, kardeş Türkiye halkı etrafınızda toplanarak çağrınıza hemen icabet ederek, ülkemizi büyük trajedilerden kurtarmıştır. hain niyetlere karşı aşılmaz bir kalkan.

Azerbaycan halkı ve devleti ilk anlardan itibaren bu mücadelede kardeş Türkiye devleti ve halkının yanında yer almış, ülkenin anayasal yapısına ve meşru otoritesine saldıran hainleri kesin olarak kınamıştır. Bu olaylardan güçlenerek çıkan Türk milletinin zaferini zaferimiz, sevincini sevincimiz, hüznünü hüznümüz gibi paylaştık ve tek millet, iki devlet olduğumuzu bir kez daha net bir şekilde kanıtladık.

En büyük varlığımız olan sarsılmaz Azerbaycan-Türkiye kardeşliğinin, birlik ve beraberliğinin korunması ve gelecek nesillere armağan edilmesi adına stratejik ittifakımızı kapsamlı bir şekilde geliştirerek ve güçlendirerek ortak çabalarımızı istikrarlı bir şekilde sürdüreceğimize eminim.

Sayın Cumhurbaşkanım, kardeş Türkiye halkına sağlık, çalışmalarınızda başarılar, huzur ve esenlikler dilerim."

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz