Aliyev, Çavuşoğlu'nu kabul etti

Mevlüt Çavuşoğlu İlham Aliyev

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çalışma ziyareti gerçekleştirmek üzere hareket ettiği Azerbaycan'da Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Bakü’de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi. Çavuşoğlu’nun temasları kapsamında Dağlık Karabağ’daki son durum ile güncel bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunacağı ifade edildi. 

Aliyev, "Siz defalarca Azerbaycan'a geldiniz ama bu defa hususi bir önemi var. Azerbaycan için o kadar da kolay olmayan bir dönemde gelmeniz önem taşıyor. Kardeş ülkenin desteğinin önemidir. Benim aziz kardeşim Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'aın tüm beyanları, Türkiye-Azerbaycan birliği tüm dünyaya örnek olmalıdır' vurgusunu dünyaya defalarca göstermiştir."

Çavuşoğlu ise, "Türk halkının size selam ve başarı dileklerini getirdik. Sizin liderliğinizde Azerbaycan kendi topraklarını savunuyor ve buna kapasitesi vardır, bizden de ne zaman yardım isterseniz Türkiye buna her zaman hazırdır. Bugün sizde alacağımız talimatlarla daha bir olarak çalışacağız. Azerbaycan hukuken de ahlaken de haklıdır." ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber Aliyev