AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail, bölge savaşını başlatacak tetiği çekiyor

Haber Merkezi
İsmail Haniye Ömer Çelik AK Parti Dünya haberleri

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Tahran'da öldürülmesine ilişkin Haber Global'de değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye suikastıyla ilgili olarak, Haber Global'de açıklamalarda bulundu.

Çelik'in açıklamaları:

Bölge savaşını başlatacak tetiği çekmiştir İsrail. Barış isteyen bir tutum gözeten Haniye'ye gerçekleştirildi üstelik. Netanyahu, 7 Ekim'den sonraki ilk açıklamasında bölge haritası değişecek demişti. Bu eylemle birlikte aslında bir bölgesel savaşı tetikleme çabası içine girdiği görülmektedir.

Amerikan Kongresi'nde dedi ki, bize ihtiyaçlarımızı verin, biz de işi çabuk bitirelim. Daha çok çocuk, kadın öldürmek için destek istiyor. Amerikan Kongresi gitti onu ayakta alkışladı. Netanyahu'nun bu suikastlarına, saldırılarına onay vermektir bu. Katliam siyaseti Filistin barışını ortadan kaldırdığı gibi, bu suikast da bölge barışına tehdittir. Burada ABD'den gelen açıklama kınama olması gerekirken, İsrail'i saldırı olursa korumaya hazırız diyorlar. Bölge halkları İsrail'den korunmalı. Esas mesele bununla ilgili.