Aileyi dehşete düşüren olay: Doğumda öldüğü söylendi, kefenden oyuncak bebek çıktı

Rusya

Rusya'da bir aileyi dehşete düşüren olay yaşandı. Çiftin doğum sırasında öldüğü belirtilen ikiz bebeklerini defnetmeleri sırasında kefenin içinden oyuncak bebek çıktı.

Rusya’nın, Stavropol kentindeki bir hastanede iddialara göre, bir kadının ikiz bebekleri ölü doğdu. Bu sırada hastanede bulunmayan baba telefonla aranarak bebeklerinin cesedini alması istendi. Hastaneye giden baba, bebeklerinin cenazelerini teslim aldı.

Baba Rusya’ya bağlı Dağıstan’daki Babayurt şehrinde bulunan Tamazatube köyünde bebeklerini defnetmek istedi. Kefeni açarak bebekleri mezara koymak isteyen baba, bebeklerin cenazesi yerine 2 adet oyuncak bebekle karşılaştı. Şok geçiren baba durumu hemen polislere bildirdi.

Acılı baba yaptığı açıklamada, "Çocuklarımın ölü doğduğunu söylediler. Onları gömmek için Dağıstan’a getirdim. Kuran okuduktan sonra gömmek istediğimizde kefenin içinden bebeklerimiz yerine oyuncak bebekler çıktı" dedi.

Bebeklerinin hastanede çalınmış olabileceğini söyleyen baba çocuklarının yaşadığına inandığını söyledi. Yaşanan ilginç olayın ardından Dağıstan İçişleri Bakanlığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Babanın iddialarının doğru olma ihtimalinin bulunduğu açıklanırken, olayın kesinliği ile ilgili henüz net ifadeler kullanmanın güç olduğu ve olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Aileyi dehşete düşüren olay: Doğumda öldüğü söylendi, kefenden oyuncak bebek çıktı - Resim : 1

RUSYA'DA KARABORSADA BEBEK SATILDIĞI ORTAYA ÇIKMIŞTI

Rusya'da evlat edinme prosedürleri üzerine araştırma yapan bir grup gazeteci, ülkedeki evlat edinme ajanslarının karaborsada çocuk sattığını ortaya çıkarmış, evlat edinmek isteyen, ancak sorunlu biriymiş profili çizen gazeteci, oluşturduğu sahte 'Pavel Sariçev' kimliğiyle evlat edinme ajansına başvurmuştu.

Evlat edinme ajansı, Sariçev'e sosyal hizmetler, doğumevleri ve yargıçlarla güçlü ilişkileri olduğundan övgüyle bahsetti. Kurum, komisyon dahil 5 bin sterlin (yaklaşık 38 bin TL) karşılığında kendisine yeni doğmuş bir bebek getirebileceklerini belirtmişti. 

MOSKOVA'DA 'ÇOCUK SATIN AL' KELİMELERİ AYDA 85 BİN KEZ ARATILIYOR

Yaptıkları haber, Rusya'nın evlat edinme sisteminin istismara ne kadar açık olduğunu şok edici ayrıntılarla ortaya koydu.

Bu yasadışı ticaretin boyutunun nereye kadar uzandığı bilinmese de eldeki kanıtlar ortada zararlı bir talep olduğunu işaret ediyor. Rusya'nın en popüler arama motoruna göre, "bir çocuk satın al" kelimeleri yalnızca Moskova'da ayda 85 bin kez aratılıyor.

Bahsi geçen fiyatların bölgeye ve çocuğun karakterine göre değiştiği belirtiliyor. Rusya Federasyonu'nun az gelişmişlik açısından daha da geride kalan bölgelerinden gelen ve Slav olmayan çocuklar en ucuz olanları. Moskova ve St. Petersburg'daki Slavlarsa en pahalı olanlar. Mahkeme belgeleri, sadece bir olayda 5 bin rublenin (yaklaşık 454 TL) el değiştirdiğini gösterdi.

Son yıllarda yetkililer, çocukların iyiliğini ve güvenliğini arttırmak için önlemler aldı. Ancak çocuk ticareti nedeniyle mahkumiyet kararı verilmesine hala ender rastlanıyor. Son 8 yılda bu konuya dair sadece 36 dava oldu.

 

Kaynak: Haber Global TV

Rusya Rusya haberleri