Adidas'ın eski sahibi Bernard Tapie ve eşi saldırıya uğradı: Elektrik kablolarıyla bağlayıp...

Fransa
Adidas'ın eski sahibi Bernard Tapie ve eşi saldırıya uğradı: Elektrik kablolarıyla bağlayıp...

Adidas'ın eski sahibi ve Fransız bakan Berbard Tapie ve eşinin evine hırsız girdi. Eve giren dört erkek, iddiaya göre mücevherleri bulamayınca çifti elektrik kablolarıyla bağlayıp dövdüler.

Hayatı skandallarla dolu iş insanı Adidas'ın eski sahibi Bernard Tapie ve karısı, Paris yakınlarındaki evlerinde hırsızlar tarafından saldırıya uğradı. Mücevherleri bulamayan hırsızlar, iddiaya göre çifti elektrik kablolarıyla bağlayıp dövdüler.

Mide kanserinden muzdarip 78 yaşındaki ünlü iş insanı Bernard Tapie ve 70 yaşındaki karısı Dominique Cumartesi günü Combs-la-Ville'deki evlerinde saldırıya uğradı. Çift elektrik kablolarıyla bağlandı, fiziksel saldırıya uğradı ve mücevherleri çalındı. Onlarca yıldır yolsuzluk ve dolandırıcılıkla ilgili yasal savaşların merkezinde yer alan Tapie ve eşi gece 00:30'da dört adam tarafından şiddete uğradı. 

Kendini kurtarmayı başaran Dominique Tapie, yüzüne aldığı darbeyle birkaf hafif yaralanma yaşayıp, bir komşunun evine koştu ve polisi aradı. Dominique ve Bernard Tapie hastaneye kaldırıldı. Torunları Rodolphe Tapie, "Durumu iyiye gidiyor" dedi. 

Combs-La-Ville Belediye Başkanı Guy Geoffroy, hırsızların aradıkları mücevherleri bulamadıkları için şiddeti daha da üst boyuta çıkardıklarını ifade etti. 

Savcı Beatrice Angelelli, 78 yaşındaki Bernard Tapie'nin sopayla kafasına darbe aldığını, ancak tıbbi yardımı reddettiğini söylerken, torunu da "Büyükbabam hastaneye gitmek istemedi. Paramparça ve yorgun. Sandalyede bağlıyken sopayla vurulmuş" ifadelerini kullandı. 

Moulin de Breuil olarak bilinen devasa eve, hırsızların güvenlik tarafından fark edilmeden birinci kattaki pencereden girdikleri, bir Rolex saat, küpe, bilezik, yüzük gibi birkaç mücevher bulabildikleri söylendi. 

BERNARD TAPİE KİMDİR?

1992 ve 1923'te bakanlık, spor giyim markası Adidas'ın çoğunluk hissedarı, Olympique de Marseille futbol kulübünün sahibi, La Provence ve diğer gazeteleri devralarak medya patronluğu, radyo ve TV şovlarına ev sahipliği yapma gibi uzun bir başarı listesi olan Bernard Tapie'nin adı aynı zamanda skandallarla da anılıyor. 

1990'larda iflas ilan etti. Yolsuzluk, vergi dolandırıcılığı ve şirket varlıklarının kötüye kullanılmasıyla ilgili bir dizi davadan sonra beş ay hapis yattı.

Olympique de Marseille, şampiyonluk kazansa da Tapie'nin döneminde şike yapmakla suçlandı ve kulüp lig şampiyonluk unvanı alınarak alt lige düştü. 

Kaynak: Haber Global TV

adidas hırsız Fransa