ABD'li Kelly Turner, 7 yaşındaki kızının ölümüne sebep olmaktan hakim karşısında

ABD Dünya haberleri
ABD'li Kelly Turner, 7 yaşındaki kızının ölümüne sebep olmaktan hakim karşısında

ABD'nin Colorado eyaletinde Kelly Turner, 2017 yılında 7 yaşındaki kızının ölümüne neden olduğu gerekçesiyle yargı karşısına çıktı. Turner hakkında 16 yıla kadar hapis istendi.

ABD'nin Colorada'da çıkarıldığı mahkemede, sorumsuz bir anne olmak ve 7 yaşındaki kızı Olivia Gant'ı yeterli besinden mahrum bırakarak ölümüne yol açmakla suçlanan Turner hakkında 16 yıla kadar hapis istendi.

Turner'ın, Douglas Bölge Mahkemesi'nde çıkarıldığı hakim karşısında daha önce reddettiği suçunu gözyaşları içinde itiraf ederken kızının hastalıkları üzerinden para kazanma suçunu da kabul ettiği belirtildi.

İddianameye göre, psikolojik rahatsızlığı olduğu ifade edilen kadın, çocuğunun gerçek hastalığını gizledi ve Colorado Çocuk Hastanesindeki doktorların yanlış tanı koymalarına sebep oldu.

Ayrıca Turner'ın, Amerikan sağlık yardım sistemi Medicaid'i yaklaşık 538 bin dolar dolandırdığı ve yerel medyayı kullanarak bazı hayır kurumlarından gerçek dışı bilgilerle para topladığı bilgisi paylaşıldı.

Kelly Turner'ın kızı Olivia Gant, Colorado Çocuk Hastanesi'nde 5 yıl tedavi gördükten sonra 20 Ağustos 2017'de bakımevinde "bağırsak yetmezliğinden" ölmüştü.

Anneye yönelik bir soruşturmanın parçası olarak 2018 yılında mezardan çıkarılan küçük kızın cesedine yapılan otopside bağırsak yetmezliği belirtisine rastlanmamıştı.

 

Kaynak: AA

ABD ABD haberleri ABD son dakika haberleri