ABD'den İran'a nükleer şart: Diplomasi için Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu ile işbirliği yap

İran ABD UAEK Dünya haberleri
ABD'den İran'a nükleer şart: Diplomasi için Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu ile işbirliği yap

ABD Dışişleri Sözcüsü Miller, İran’ın diplomaside alan oluşturmak için önce Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) ile işbirliği yapması gerektiğini söyledi. Miller, "İran'ın UAEK'in işini yapmasını engelleyecek adımlar attığını gördük" dedi.

İran’ın diplomaside alan oluşturmak için gerilimi azaltıcı adımlar atması gerektiğini belirten ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, bu konuda ilk atacağı adımın Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) ile işbirliği yapmak olduğunu ifade etti.

ABD, İran ile diplomasi için nükleer adım şartını açıkladı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller yaptığı açıklamada, İran’ın nükleer programına değinerek, "İran, diplomasi için alan oluşturmak istiyorsa gerilimi azaltıcı adımlar atmalı" dedi.

İran’ın bu konuda ilk olarak nükleer programı kapsamında adım atması gerektiğini aktaran Matthew, "Sadece son birkaç hafta içinde İran'ın, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun işini yapmasına engelleyecek adımlar attığını gördük. Yani eğer İran gerilimi azaltıcı adımlar atma konusunda gerçekten ciddiyse, yapabileceği ilk şey UAEK ile işbirliği yapmak olacaktır." dedi.

 

Kaynak: AA

ABD İran nükleer