ABD'de 'kavimler göçü' paniği... Şehirde acil durum ilan edildi! Göçmen sayısı kent nüfusunun yarısını geçti

ABD Meksika göçmen krizi
ABD'de 'kavimler göçü' paniği... Şehirde acil durum ilan edildi! Göçmen sayısı kent nüfusunun yarısını geçti
Fotoğraf: Reuters

ABD'nin Meksika sınırını geçerek Teksas'ın Eagle Pass kentine akın eden 4,000 göçmen, bunalan kenti acil durum ilan etmeye zorladı. 

Sınır devriyesi kaynakları, bu göçmenlerin geçen hafta içinde teslim olan yaklaşık 7,500 diğer göçmene katıldığını söylediler. Gelen göçmenlerin sayısı kent nüfusunun yarısına yaklaştı. 

Yetkililer, bu artışın Eylül 2021'de 15,000 Haitili göçmenin komşu Teksas Del Rio'daki köprünün altında kamp kurmasından bu yana yaşanan en büyük artış olduğunu belirtiyorlar. O olay büyük bir insani krize yol açmıştı.

Belediye Başkanı Rolando Salinas, çoğu Venezuela'dan gelen kalabalığın, sığınmacıların işlemlerinin yapıldığı Mission Border Hope sığınma evini istila ettiğini söyledi.

Salinas, "Sorun yaratan durumlardan biri, bu [göçmenlerin] çoğunun bekar erkekler olması ve talimatları dinlemek istememeleri ve tesisi terk etmeleri" dedi.

ABD'de 'kavimler göçü' paniği... Şehirde acil durum ilan edildi! Göçmen sayısı kent nüfusunun yarısını geçti - Resim : 1

Ayrıca geçen hafta yaşanan büyük akının- şehrin 29.000 olan nüfusunun yüzde 50'sine yakın - "yerel kaynaklarımıza, özellikle de yerel polis gücüne ve itfaiyeye zarar verdiğini" söyledi.

The New York Post'a konuşan sınır kaynakları, göçmenlerin işlemlerinin genellikle iki gün sürdüğünü ancak bu büyük akının çok daha uzun sürebileceğini söyledi. Bu süre zarfında tüm göçmenlerin gözaltında tutulması gerekiyor ki bu da yetkililer için bir zorluk teşkil ediyor.

Fox News'in haberine göre, Eagle Pass'ta gözetim tutulanlar arasında, Teksas'ta başka bir adamın öldürülmesi olayında cinayetle suçlanan 64 yaşındaki Perulu göçmen Roberto Emilio Vasquez-Santamaria da bulunuyor.

Kaynak: Ajans Bizim

ABD Meksika Teksas göçmen kaçak göçmenler