ABD'de film gibi olay! Tek pilot havada rahatsızlanınca olanlar oldu

Dünya haberleri ABD
ABD'de film gibi olay! Tek pilot havada rahatsızlanınca olanlar oldu

ABD'de havada film senaryolarını aratmayan bir olay yaşandı. Bahamalar'dan kalkan ve 14 yolcusu bulunan Cessna tipi uçakta, inişe kısa bir süre kala pilot hastalandı. Kokpite herhangi bir tecrübesi bulunmayan bir yolcu geçti...

ABD Florida'da bulunan Palm Beach Uluslararası Havaalanı'na doğru uçan tek motorlu yolcu uçağının pilotu fenalaşıp bilincini kaybetti. Bunun üzerine uçakta bulunan yolcu kule ile temasa geçip pilotun fenalaştığını kendisinin de uçağı nasıl indireceğini bilmediğini söyledi.

KULE GÖREVLİSİ LOKASYONU SORDU: FLORİDA SAHİLİNİ GÖRÜYORUM

Kule görevlisi, önce kendisine uçağın lokasyonunu sordu. Yolcu lokasyonu tanımlayamadığını fakat Florida sahilini gördüğünü söyledi. Kule görevlisi yolcuya sahile doğru devam etmesini söyledikten sonra yolcuya uçağı güvenli bir şekilde meydana indirmesi için talimat verdi. Yolcu aldığı talimatlarla uçağı güvenli bir şekilde indirmeyi başardı.

UZMAN İSİM ŞAŞKINLIĞINI GİZLEYEMEDİ

New York Post gazetesine konuşan havacılık uzmanı John Nance ise yılladır havacılık sektörü içinde olduğunu ilk kez bir uçağın uçuş tecrübesi olmayan bir yolcu tarafından indirildiğine şahit olduğunu söyledi. Yolcunun kimliği ve pilotun sağlık durumu hakkında detaylı bilgi verilmedi. Olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Haber Global TV

ABD Florida Bahamalar Amerİka haberleri