ABD'de Azerbaycan Ermenistan görüşmesi! Barış anlaşması taslağı görüşüldü

Azerbaycan ABD

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermeni mevkidaşı Ararat Mirzoyan Amerika Birleşik Devletleri'nde 3 gün boyunca temaslarda bulundu. Görüşmelerde iki ülke arasında imzalanması için çalışılan barış anlaşmasının taslağında bazı maddelerde mutabık kalındı.

Azerbaycan ve Ermenistan barış anlaşması yolunda bir adım daha attı. İki ülkenin Dışişleri Bakanları Ceyhun Bayramov ve Ararat Mirzoyan 27-29 Haziran tarihlerinde ABD'nin Virjinia eyaletinde bir araya gelerek heyetler arası görüşmeler yapıldı. 

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'ndan görüşmelere dair yapılan açıklamada "Barış ve devletlerarası ilişkinlerin kurulmasına ilişkin ikili anlaşma" taslağındaki bazı ek maddelerde anlaşma sağlandığı belirtildi. Ancak kritik noktalarda da mutabık kalınması için görüşmelerin sürmesi gerektiğinin altı çizildi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov Virginia'daki temasları kapsamında ABD'li mevkidaşı Anthony Blinken ile de bir araya geldi. Bayramov, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'la da görüştü.

Bayramov ve Mirzoyan, mart ve mayıs aylarında da yine Blinken’in ev sahipliğinde ABD'de bir araya gelmiş, anlaşma taslağının bazı maddelerinde mutabakata varmıştı. Taraflar iki ülke sınırlarının çizilmesi başta olmak üzere pek çok maddeyi müzakere ediyor. Aylardır süren temaslarda daha önce hem Brüksel hem de Moskova'da liderler seviyesinde görüşmeler yapıldı.

Azerbaycan 2020 yılında, Ermenistan'ı 44 gün süren 2. Karabağ savaşında hezimete uğratarak bölgede 30 yıllık işgale son vermişti.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan ABD Ermenistan