Acil durum ilan edildi! Dondurucu kar fırtınası: Ölü sayısı artıyor

Dünya haberleri ABD

ABD'de dondurucu kar fırtınası, ülke çapında 1 milyondan fazla kişiyi elektriksiz bırakırken hava şartlarına bağlı kazalarda hayatını kaybedenlerin sayısı 17'ye yükseldi.

ABD'de etkili olan kar fırtınası hayatı durma noktasına getirdi. Ülkede, olumsuz hava koşullarının yol açtığı çok sayıda kaza meydana geldi.

Oklahoma, Kentucky, Missouri, Tennessee, Wisconsin, Kansas, Nebraska ve Ohio eyaletlerinde kar fırtınasının neden olduğu kazalarda şu ana kadar en az 17 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS) tarafından yapılan açıklamada, yarın da etkisini göstermesi beklenen kar fırtınası nedeniyle seyahat etmenin aşırı riskli olabileceği belirtildi.

OHIO'DA 46 ARAÇ BİRBİRİNE GİRMİŞTİ 

ABD'de etkisini sürdüren kar fırtınası nedeniyle havayolu ulaşımında da aksamalar sürüyor. Uçuş takip sitesi FlightAware.com'a göre iptal edilen uçuşların sayısı 5 bin 700'ü aştı.

Ülkenin büyük bir bölümünde etkili olan fırtına, doğuda ve Teksas'ta yaklaşık 1 milyon ev ve işyerini de elektriksiz bıraktı.

Ohio eyaletinde yer alan ve Chicago-Pittsburgh arasındaki ulaşımı sağlayan Ohio Turnpike yolunda buzlanma ve azalan görüş mesafesi nedeniyle zincirleme kaza meydana gelmişti.

Ohio Eyalet Polisinden yapılan açıklamaya göre 46 araç birbirine girmiş, 4 kişi hayatını kaybetmişti. Yol her iki yönde de trafiğe kapatılmıştı. Araçlar iş makinelerinin yardımıyla çekilmiş, 7 saat süren çalışmaların ardından yol yeniden trafiğe açılmıştı.

"NESİLDE BİR KEZ GÖRÜLEBİLECEK" ŞİDDETTE BİR SOĞUK

ABD'de, 21 Aralık'ta ulusal ve yerel hava raporlama kurumları, "nesilde bir kez görülebilecek" şiddette soğuk ve karlı hava şartları konusunda uyarıda bulunmuştu.

Ulusal Hava Durumu Servisi (NOAA), ülkenin bazı bölgelerinde son 40 yıldır yaşanmamış soğuk hava şartlarının yaklaştığını duyurmuştu.

Hava durumu servisi, "Yoğun kar yağışının, seyahatleri çok zor veya imkansız hale getirebileceğine ve hayati tehlike oluşturabileceğine" işaret etmişti.

Ayrıca, soğuk havanın etkisiyle oluşacak fırtınanın, ülkenin Kanada sınırındaki Great Lakes bölgesinde Kategori 3 şiddetinde kasırganın basıncına eşdeğer olacağı bilgisi paylaşılmıştı.

Fırtına nedeniyle New Jersey'nin Manhattan'a bakan kıyı şeridindeki bazı hastane ve iş yerlerinin giriş katları, taşan Hudson Nehri'nin sularıyla kaplanırken sele maruz kalan birçok araç zarar görmüştü.

Queens ve Brooklyn'in kıyı bölgeleri de yükselen okyanus sularından zarar görürken şiddetli rüzgarın getirdiği dalgalar kıyı şeridindeki bazı caddeleri ve yaşam alanlarını kullanılamaz hale getirmişti.

Kaynak: AA

ABD kar Dünya haberleri kar fırtınası Dünya haberleri