ABD Senatosundaki Cumhuriyetçi liderden Trump'ın 2024 adaylığına destek

ABD donald trump
ABD Senatosundaki Cumhuriyetçi liderden Trump'ın 2024 adaylığına destek

ABD'de Cumhuriyetçi Partinin Senato Azınlık Lideri Mitch McConnell, uzun süredir tartışma yaşadığı eski Başkan Donald Trump'a zeytin dalı uzattı. McConnell, 2024'te adaylığı garantilemesi durumunda kendisini destekleyeceğini açıkladı.

Cumhuriyetçi Partinin Senato Azınlık Lideri Mitch McConnell, 6 Ocak Kongre baskınının ardından eski ABD Başkanı Donald Trump ile ters düşmüş, sert eleştirilerde bulunmuştu. Fox News canlı yayınında açıklamalarda bulunan McConnell,  ABD 2024'te yapılacak başkanlık seçimleri için önlerinde uzun bir yol olduğunu belirtti. En az 4 ismin Cumhuriyetçi Partiden başkan adayı olmayı düşündüğünü aktardı.

McConnel, Trump'ın yeniden aday olması durumunda destek verip vermeyeceğinin sorulması üzerine ise  "Trump, Cumhuriyetçi Partinin adayı olursa tabii ki de desteklerim" yanıtını verdi.

NELER YAŞANMIŞTI?

Senatodaki Cumhuriyetçilerin bir numaralı ismi McConnell, 13 Şubat'ta Senato Genel Kurulunda Trump'ın aklandığı azil oylamasında "Şurası çok açık ki Başkan Trump hem pratik hem de ahlaki anlamda o günkü olayları provoke etmekten sorumludur" ifadelerini kullanmıştı.

Oylamada Trump lehine oy kullanan McConnell daha sonra Wall Street Journal (WSJ) gazetesine yazdığı görüş yazısında "Trump'ın olayları provoke ettiğini, ancak görevi sona ermiş bir başkanı Senatonun yargılayamayacağını" savunmuştu.

Eski ABD Başkanı Trump ise yazılı açıklama yaparak McConnell'a sert tepki göstermiş, Cumhuriyetçilerin artık yeni bir Senato lideri bulması gerektiğini ifade etmişti. Trump, açıklamasında, McConnell için, "aksi, somurtkan ve huysuz" ifadelerini kullanmış ve "Eğer Cumhuriyetçiler onunla yola devam ederse bir daha seçim kazanamazlar." yorumunu yapmıştı.

Donald Trump ABD