ABD'nin konuştuğu fotoğraf!

ABD'nin konuştuğu fotoğraf!

ABD Başkanı Donald Trump'ın kendisine ait golf tesisine giden konvoyuna orta parmağını gösteren Amerikalı kadının fotoğrafı ABD'nin gündemine oturdu. 2017'de de bir benzeri yaşanan karenin ardından muhalefet ise Trump'ın golf keyfini eleştirdi

Birçok eyalette koronavirüs tedbirlerini gevşetme kararı alan ABD Başkanı Donald Trump, uzun bir aradan sonra ilk kez Virginia'da kendisine ait olan golf tesisine gitti. Tesiste birkaç saat geçiren ve muhafazakar medyanın "ülkenin normale dönüş sürecine destek" sinyali olarak yorumladığı ziyaret, ana akım liberal medyada ve Demokratlarda tepkiye neden olurken Başkan'ın konvoyunun geçişi sırasında bir kadının konvoya orta parmağını göstererek tepki verdiği kare ABD'nin gündemine oturdu. 

ABD'nin konuştuğu fotoğraf! - Resim : 1

3 Kasım'daki seçimlerde Trump'ın muhtemel Demokrat rakibi Joe Biden, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Ölü sayısı 100 bine yaklaştı, on milyonlarca Amerikalı işsiz, bu arada Başkan gününü golf oynayarak geçiriyor." mesajını verdi.

Benzer bir olay Ekim 2017'de de yaşanmıştı. 

Bisiklet üzerinde tepki gösteren Juli Briskman isimli kadın, bu hareketini sosyal medyada paylaştıktan sonra çalıştığı Akima LLC firması tarafından işinden kovulduğunu söylemişti. Şirket söz konusu gelişmeyle ilgili açıklama yapmaktan kaçınmıştı.

ABD'nin konuştuğu fotoğraf! - Resim : 2

Briskman, olaydan bir gün sonra şirketin insan kaynakları departmanı tarafından çağrıldığını ve fotoğrafın hızla yayıldığı haberini ilettiklerini aktarmıştı.

Huffington Post'a konuşan Juli Briskman, "Bu fotoğrafı twitter ve facebook hesaplarımda paylaşmamın şirketin kurallarını ihlal ettiği söyleniyor. Ancak bu fotoğraf çekildiğinde ben çalışmıyordum ve sosyal medyada paylaşırken şirketin ismini de vermedim."demişti. 

Briskman, işini kaybetmesine rağmen yaptığı hareketten pişmanlık duymadığını dile getirmişti.

Benzer bir olayın geçtiğimiz günlerde de yaşanması sonra özellikle muhalefet cephesi Trump'ın koronavirüs günlerinde bile golfe gitmesini ağır bir dille eleştirdi.