ABD ile İran arasında 'düşürülen' İHA polemiği!

ABD İran İHA drone Zarifi İnsansız Hava Aracı USS Boxer
ABD ile İran arasında 'düşürülen' İHA polemiği!

ABD'nin Hürmüz Boğazı'nda bir İran İnsansız Hava Aracı'nın (İHA) düşürüldüğü yönündeki açıklamasının ardından İran'dan ilginç bir yanıt geldi. İran Dışişleri Bakan Yardımcısı, "ABD'nin kendi İHA'sını düşürmüş olmasından endişe duyuyorum" dedi

ABD'nin İran'a ait bir İHA'yı, Hürmüz Boğazı'nda düşürdükleri yönündeki açıklaması uluslararası haber ajansalarının gündemine bomba gibi düştü. Son dakika haberi olarak geçilen bu gelişmeye karşılık İran'ın açıklaması kafaların karışmasına neden oldu.
İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevat Zarif, Hürmüz Boğazı'nda bir insansız hava aracı düşürüldüğüne dair kendisine gelen bir bilgi olmadığını söyledi.
TASS Haber Ajansı'na konuşan İranlı askeri yetkililer, ABD'nin açıklamasının ardından Hürmüz Boğazı'nda gözlem görevi yapan tüm İran İHA'larının, eksiksiz şekilde üslerine geri döndüğünü açıkladı.
Fakat günün en esprili açıklaması İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Abbas Arakçi, "Ne Hürmüz Körfezi'nde ne de başka bir yerde herhangi bir İHA'mızı kaybetmedik. USS Boxer'ın (ABD amfibik saldırı gemisi) kendi İHA'sını vurmuş olabileceğinden endişe ediyorum" dedi.



ABD İran İHA