ABD düşen uçakla ilgili 'önemli veriyi' Ukrayna ile paylaştı

ABD düşen uçakla ilgili 'önemli veriyi' Ukrayna ile paylaştı

Ukrayna Dışişleri Bakanı Vadym Prystaiko, ABD'nin düşen uçak ile ilgili, "çok önemli veriyi" Ukrayna ile paylaştığını duyurdu. Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'e soruşturmaya destek talebinde bulundu.

176 kişinin yaşamını yitirdiği İran'da düşen Ukrayna yolcu uçağı ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Vadym Prystaiko, ABD'nin düşen uçak ile ilgili, "çok önemli veriyi" Ukrayna ile paylaştığını söyledi. Prystaiko açıklamasında "Devlet Başkanımız Zelensky ile birlikte ABD'li temsilcilerle görüştük. Kendi uzmanlarımız tarafından incelenmek üzere ABD'li temsilcilerden çok önemli bir veri aldık" ifadelerini kullandı. 

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky yaptığı son açıklamasında; "Uçak büyük olasılıkla bir füze tarafından vuruldu ancak bu bilgiyi daha teyit edemiyoruz. ABD, Kanada ve Birleşik Krallık hükümetlerini bu felaketle ilgili ellerindeki bütün bilgileri soruşturma komisyonu ile paylaşma çağrısında bulunuyorum" ifadelerini kullanmıştı.

POMPEO'DAN ZELENSKİY'E İRAN TELEFONU

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo İran'da düşen yolcu uçağı hakkında Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile telefonda görüştü. Görüşmede Pompeo soruşturmaya destek talebinde bulundu.

TRUMP: İRAN DÜŞÜRÜLMÜŞ OLABİLİR

ABD Başkanı Donald Trump, İran'da düşen yolcu uçağı ile ilgili "Tahran'da düşen Ukrayna uçağını İran yanlışlıkla düşürmüş olabilir. Çok kötü bir şey olduğuna yönelik bir hissiyatım var" ifadelerini kullanmıştı.

Ukrayna Hava Yolları'na ait yolcu uçağı, İran'ın başkenti Tahran'ın güneybatısındaki Parand kasabasında düşmüştü. Kazada, 26'sı çocuk olmak üzere 176 kişi hayatını kaybetmişti. 

son dakika son dakika haber