ABD'de yeni seçim yasasına itiraz için valinin kapısını çalan milletvekiline kelepçe

ABD
ABD'de yeni seçim yasasına itiraz için valinin kapısını çalan milletvekiline kelepçe

ABD'nin Georgia eyaletinde, yeni seçim yasasına karşı çıkan Eyalet Demokrat milletvekilinin, yasanın imzalandığı sırada Valinin kapısını çalmasından dolayı arkadan kelepçelenerek gözaltına alınması tepki çekti.

Cumhuriyetçi Cali Brian Kemp'in yeni kabul edilen tartışmalı seçim yasasını imzaladığı esnada odasına girmek için kapıyı çalan Demokrat eyalet milletvekili Park Cannon, dışarıda bekleyen polisler tarafından gözaltına alındı. 

Polisin ellerini arkadan kelepçelediği Cannon, Fulton Bölge hapishanesine götürülerek 'kolluk kuvvetlerinin engellenmesi ve resmi toplantıyı rahatsız etmek' suçlamalarından işlem yapıldı. 

"ARTIK KORKU İÇİNDE YAŞAMAYACAĞIZ"

Daha sonra serbest bırakılan 24 yaşındaki Georgia’nın en genç eyalet milletvekili Cannon, Twitter hesabından, “Seçmen baskısı nedeniyle gözaltına alınan ilk Georgialı değilim, keşke son kişi olsaydım ama biliyoruz ki bu doğru değil” ifadelerini paylaştı.

“Biz artık korku içinde yaşamayacağız” diyen Cannon, eyalette artık kimsenin seçim hakkı için verdiği mücadele nedeniyle tutuklanmaması gerektiğini belirtti.

DESTEK MESAJLARI YAĞDI 

Cannon’un gözaltına alınması sosyal medyada büyük tepkilere neden olurken, gösterdiği mücadeleye de destek mesajları yağdı.

Cumhuriyetçilerin kontrolündeki eyalet meclisinde kabul edilen SB202 adlı yeni seçim yasası düzenlemesi özellikle Demokratlar ve siyahi toplum arasında eleştirilere neden olmuştu.

SB202 yeni seçim yasası, eyalette uzaktan oy kullanma için yeni seçmen belirleme şartları, eyalet yetkililerine yerel seçim kurullarını devralma yetkisi ve oy pusulalarının seçim öncesi sandıklara atılmasının sınırlanması gibi değişiklikler içeriyor.

ABD