ABD'de seçim sonuçları ne zaman belli olacak? Trump'ın ekibi açıkladı

ABD donald trump
ABD'de seçim sonuçları ne zaman belli olacak? Trump'ın ekibi açıkladı

Donald Trump'ın ekibinden yapılan açıklamada, "Cuma akşamı Trump'ın 4 yıl daha kalacağı belli olacak" denildi.

ABD seçimlerinde sona yaklaşılırken Biden seçim yarışını önde götürüyor. Seçim heyecanı sürerken adaylardan Trump'tan yeni bir açıklama geldi.

Demokrat aday Joe Biden'ın 'Tüm oyları sayın' açıklamasına karşın Twitter'dan açıklama yapan Trump, "Sayımı durdurun" dedi. Trump daha sonra sosyal medyadan yaptığı bir başka açıklamada, "Seçim günü sonrası gelen hiçbir oy sayılmayacak" ifadelerine yer verdi.

TRUMP: PENSİLVANYA'DA KAZANDIK

Donald Trump sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Pensilvanya'da büyük bir hukuki zafer kazandık" dedi. Trump, "Biden'ın kazandığını iddia ettiği eyaletlerde itiraz edeceğiz" açıklamasında bulundu.

BİDEN'IN EKİBİNDEN TRUMP'A TEPKİ

Trump'ın yaptığı açıklamlara Biden'ın ekibinden tepki geldi. Yapılan açıklamada, "Trump'ın seçimlere tepkisi çaresizlik. Zaferin eli kulağında"

TRUMP'IN EKİBİ: SONUÇ CUMA NETLEŞİR

Trump'ın ekibinden yapılan açıklamada, "Cuma akşamı Trump'ın 4 yıl daha kalacağı belli olacak" denildi.

SEÇİMDE SON DURUM

ABD'de başkanlık seçimlerinin üzerinden bir gün geçmesine rağmen hangi adayın ipi göğüslediği sorusu, hala belirsizliğini koruyor.

Oy sayımının tamamlandığı eyaletlerdeki geçici sonuçlara göre, Demokrat Parti adayı olan eski Başkan Yardımcısı Joe Biden 264, Cumhuriyetçi Parti adayı olan Başkan Donald Trump ise 214 seçici delege kazanmış durumda.

Seçimde sonucun henüz netleşmediği, Pensilvanya (20 delege), Kuzey Carolina (15 delege), Georgia (16 delege) ve Alaska'da (3 delege) Trump; Arizona (11 delege) ve Nevada'da (6 delege) ise Biden önde görünüyor.

Herhangi bir eyalette oyların çoğunluğunu kazanan aday, o eyaletin nüfus büyüklüğüne bağlı olarak sahip olduğu seçici delegelerin tümünü kazanırken; bir adayın başkanlık yarışını kazanabilmesi için toplam 270 seçici delegeye ulaşması gerekiyor.

SONUÇ NEDEN UZUYOR?

Bazı eyaletlerde sayım durdurulurken, posta yoluyla gönderilen oyların geç ulaşması ve yavaş sayılması da sonuçların uzamasına ve belirsizliğe neden oluyor.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber