ABD'de içme suyunda beyin yiyen amip tespit edildi! Hastalanan bir hafta içerisinde ölüyor

ABD
ABD'de içme suyunda beyin yiyen amip tespit edildi! Hastalanan bir hafta içerisinde ölüyor

ABD'nin Texas eyaletinde yetkililer, Lake Jackson kenti sakinlerini şebeke suyuna beyin yiyen amip karıştığı için çeşme suyunu kullanmamaları konusunda uyardı.

ABD basınında yer alan haberlere göre, şikayetler üzerine yapılan incelemeler sonucunda 27 binden fazla insanın yaşadığı Lake Jackson’da beyin yiyen amip olarak bilinen ve beyinde enfeksiyona sebep olarak ölümcül olan “Naegleria fowleri”nin içme suyu sisteminde bulunduğu açıklandı.

Kent sakinlerinden çeşme suyunu kullanmamalarını isteyen yetkililer, tehlikenin büyük olduğu ve kirli içme suyunun ölüme neden olacağı konusunda uyardı.

2009 ile 2018 yılında ABD genelinde Naegleria fowleri sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısının yaklaşık 34 olduğunu açıklayan yetkililer, “Su şebekesini dezenfekte etmeye başladık. Fakat bu sürecin ne kadar devam edeceğine dair net bir bilgi veremiyoruz” açıklamasını yaptı. 

HASTALANAN 1 HAFTADA ÖLÜYOR

ABD’nin önde gelen sağlık kuruluşlarından CDC, “Bu hastalık genelde insanlar ılık taze su kaynaklarında yüzerken ya da dalarken yaşanıyor. Su yutulduğunda enfeksiyon yaşanmıyor ve bu hastalık insandan insana bulaşmıyor” açıklamasını yaptı.

Sözcü'de yer alan bilgiye göre, 'Naegleria fowleri'nin semptomları arasında yüksek ateş, mide bulantısı, kusma ve baş ağrısı bulunuyor. Hastalananlar bir hafta içerisinde yaşamını yitiriyor.

 

 



  
  

ABD