ABD Başkanlık seçimlerine aday olduğunu duyuran rapçi Kanye West'e 50 Cent'ten tepki: Ne dedi lan bu?

ABD Başkanlık seçimlerine aday olduğunu duyuran rapçi Kanye West'e 50 Cent'ten tepki: Ne dedi lan bu?

ABD Başkanı Trump'a yakınlığıyla bilinen, ABD başkanlık yarışı için resmen kolları sıvayarak aday olduğunu söyleyen ünlü rapçi Kanye West, ilk mitingini düzenledi. Rapçi 50 Cent'ten "Ne dedi lan bu?" tepkisi geldi

ABD’de kasım ayında gerçekleştirilecek başkanlık yarışına giren Kanye West, geçtiğimiz gün ilk mitingini Güney Carolina eyaletinin North Charleston kentinde, bağımsız adaylara tanınan sürenin dolmasından bir gün önce düzenledi. Kurşun geçirmez bir yelek ve  saçlarını '2020' yazılı şekilde tıraş ettirerek destekçilerinin karşısına çıktığı görüldü.

ABD'li rapçi Kanye West, başkanlık yarışından çekileceği iddialarına rağmen bir tweet atarak Güney Carolina'daki hayranlarına başkanlık seçimi pusulasında adının görünebilmesi için dilekçe imzalamaları yönünde çağrı yaptı. 

Geçen hafta kampanya ekibinden birinin "Çekildi" iddiasında bulunduğu Kanye West, Oklahoma eyaletinde bağımsız aday olarak listeye eklenmek için belirlenen son tarihe kadar gereklilikleri tamamlamayı başardı. Ancak West, son başvuru tarihini Güney Carolina eyaletinde kaçırdı. West, bir tweet atarak "Eğer Güney Carolina'dan bir seçmenseniz lütfen beni pusulaya eklemek için bu dilekçeyi imzalayın. 2020 tarafından sponsorlu" dedi. 

 

ABD Başkanlık seçimlerine aday olduğunu duyuran rapçi Kanye West'e 50 Cent'ten tepki: Ne dedi lan bu? - Resim : 1

50 CENT: NE DEDİ LAN BU?

Rapçi 50 Cent, West'in ABD tarihinde saygı duyulan isimlerden biri hakkında "Harriet Tubman köleleri kurtarmadı" ifadelerini kullandığı dakikaları paylaşarak "Ne dedi lan bu?" yazdı.

50 Cent, Instagram'da paylaştığı videoda West'in "Harriet Tubman asla köleleri serbest bırakmadı. O sadece köleleri başka beyazlara çalıştırdı" dediği anlara yer verdi. 50 Cent, paylaşımın yanına "Ne dedi lan bu? Bunlar hep Jay Z'nin suçu, Kanye'nin ilk mitingi, (sesli güldüm) yazdı. 

"AZ DAHA KIZIMI ÖLDÜRECEKTİM"

Sahneye önce bir grup genç kadını davet eden Kanye West, onların eğitimde eşitsizlik ve polis şiddeti gibi konular hakkındaki fikirlerini dile getirmesine izin verdi. Destekçileriyle pek çok farklı konuda konuşan West, babasının doğmasını istemediğini ve eşi ile ilk bebekleri North'un haberini aldıklarında kendilerinin de kürtaja başvurmak istediklerini anlattı.

Gözyaşlarını tutamayan West, "Benim babam da kürtaj istemişti. Annem hayatımı kurtardı. Ben bile istedim. Az daha kızımı öldürecektim. Kızımı seviyorum. Tanrı bizden yaratmamızı istedi. Artık daha fazla B planı yok, A planı" dedi.

BEBEK SAHİBİ OLANLARA 1 MİLYON DOLAR

Kürtajın yasal olması ancak ihtiyacı olanlara da daha fazla destek verilmesi gerektiğini savunan West, bu noktada başkanlık vaadini açıklayarak, "Bebek sahibi olan herkes 1 milyon dolar ya da buna eşdeğer miktarda bir para almalı" diye konuştu.

West ayrıca esrar kullanımının yasal olması gerektiğini de savundu.

Kanye West 50 Cent ABD Başkanlık seçimleri haberler