ABD Başkanı Trump'tan işgalcilere çağrı: Acınızı biliyorum, seçim bizden çalındı ama eve gitmelisiniz

ABD
ABD Başkanı Trump'tan işgalcilere çağrı: Acınızı biliyorum, seçim bizden çalındı ama eve gitmelisiniz

ABD Başkanı Trump, işgalcilere çağrı yaparak "Acınızı biliyorum, seçim bizden çalındı ama eve gitmelisiniz" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, kendisini destekleyen göstericilere "evlerine dönme" çağrısında bulundu.

TRUMP'TAN PEŞ PEŞE AÇIKLAMA

ABD Başkanı Donald Trump, düzenlediği “Amerika’yı Kurtar” adlı mitingde Başkan Yardımcısı Mike Pence’e çağrıda bulundu. Trump’ın “Seçim sonuçlarına itiraz et, doğru olanı yap” çağrısına Pence, “Anayasayı desteklemeye ve savunmaya yönelik ettiğim yemin, beni hangi Seçiciler Kurulu oyunun sayılıp sayılmayacağına karar vermek için tek taraflı yetki iddia etmekten alıkoyuyor" dedi.

"PENCE, YAPILMASI GEREKENİ YAPACAK CESARETE SAHİP DEĞİL"

Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Pence’e yönelik şu ifadelere yer verdi:

"Mike Pence, ülkemizi ve anayasamızı korumak için yapılması gerekeni yapacak cesarete sahip değildi. ABD gerçeği istiyor!"

TRUMP'TAN TALİMAT

ABD Başkanı Trump, Ulusal Muhafızlara "Kongre binasındaki olaylara müdahale etmeleri" yönünde talimat verdi 

DESTEKÇİLERİNE SESLENDİ

Trump, 3 Kasım 2020'de yapılan başkanlık seçimlerinin sonuçlarının netleştirilmesi için bugün yapılacak Kongre oturumu için Washington'da toplanan destekçilerine seslendi.

Kurşun geçirmez camın ardından konuşan Trump, "Demokratlar'ın seçimlerde usulsüzlük yaptığı" yönündeki iddialarını sürdürdü.

Trump, seçimleri asıl kazananın kendisi olduğunu savunarak, "Asla yenilgiyi kabullenmeyeceğim, pes etmeyeceğim." dedi.

Kendisinin bu seçimlerde oyunu artırdığını ve neredeyse 75 milyon kişinin kendisine oy verdiğini vurgulayan Trump, "Aranızda Joe Biden'ın 80 milyon oyu gerçekten aldığına inanan var mı? Bunlar bilgisayarda üretilen 80 milyon oy." diye konuştu.

ABD Başkanı Trump'tan işgalcilere çağrı: Acınızı biliyorum, seçim bizden çalındı ama eve gitmelisiniz - Resim : 3

TRUMP, KENDİSİNE DESTEK VERMEYEN CUMHURİYETÇİLERİ ELEŞTİRDİ

Demokratlar'ın seçimleri kendi lehine çevirmek ve hile yapmak için yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını kullandığını savunan Trump, basının da yaptığı haberlerle onlara destek verdiğini söyledi.

Trump, Demokratlar'ın ülkelerinin seçimlerdeki güvenilirliğine hasar verdiğini belirterek, "3. dünya ülkeleri bile Demokratlar'ın yapmaya çalıştığını yapmadı." eleştirisinde bulundu.

Kendisine seçim itirazında destek vermeyen Cumhuriyetçilere de yüklenen Trump, "Cumhuriyetçiler artık 'zayıf Cumhuriyetçiler' olarak adlandırılacak." ifadesini kullandı.

Trump, seçimlerde yaygın bir usulsüzlük tespit edilmediğini söyleyen ve geçen ay görevinden ayrılan Bill Barr'a yönelik eleştirilerini de sürdürerek, "Barr'ı severim ama o çok değişti. Benim adalet bakanım olarak anılmak istemedi." dedi.

Bugünkü Kongre oturumunu yönetecek Mike Pence'in de seçim sonuçlarına itiraz etmesi gerektiğinin altını çizen Trump, "Pence, bizim için mücadele etmeli, bunu yapmazsa bugün ülkemiz için kötü bir gün olacak ve ben hayal kırıklığına uğrayacağım." ifadesini kullandı.

 

ABD Başkanı Trump'tan işgalcilere çağrı: Acınızı biliyorum, seçim bizden çalındı ama eve gitmelisiniz - Resim : 4

Kaynak: AA

ABD Donald Trump seçim kongre Biden Joe Biden ABD seçimleri