ABD Başkanı Trump ile mitinglere katılanlar arasında koronavirüs sözleşmesi

ABD Başkanı Trump ile mitinglere katılanlar arasında koronavirüs sözleşmesi

ABD'de 3 Kasım'da gerçekleştirilecek başkanlık seçimi hazırlıklarına hız veren ABD Başkanı Donald Trump'ın düzenleyeceği mitinglere katılanlarla koronavirüs (Covid-19) sözleşmesi imzalayacağı belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın 3 Kasım'da gerçekleştirilecek başkanlık seçimi hazırlıklarına hız verdiği belirtildi. Seçim kampanyasının ilk büyük mitingi 20 Haziran'da Oklahoma eyaletinin Tulsa şehrinde gerçekleştirilecek.

Trump'ın düzenleyeceği mitinglere katılanlarla koronavirüs (Covid-19) sözleşmesi imzalayacağı belirtildi. Sözleşmenin ayrıntılarında mitinge katılanların virüse yakalanmaları durumunda davacı olmayacağı maddesi dikkat çekiyor. Katılımcıların, "Halka açık yerde koronavirüse maruz kalmanın doğal bir risk" olduğunu kabul ettiklerini belirten bir anlaşmayı kabul etmeleri halinde mitinglere katılabileceği bildirildi. Öte yandan Trump, mitinglerin Florida, Kuzey Carolina ve Arizona'da devam edeceğini kaydetmişti. ABD'de Cumhuriyetçi Trump ile Demokrat rakibi Joe Biden'ın yarışacağı başkanlık seçimleri 3 Kasım'da düzenlenecek.

SİYAHİLERİN TALEBİ ÜZERİNE MİTİNGİ ERTELEMİŞTİ

Donald Trump, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 19 Haziran'da Tulsa'da yapacağı mitingin, 1862'de ülkede köleliğin yasaklanmasının yıl dönümü anısına kutlanan "Juneteenth" tatiline denk geldiğine dikkati çekerek, "Afrika kökenli Amerikalı birçok arkadaşım ve destekçim bize ulaşıp, bu tatile ve bugünün temsil ettiği önemli olaylara saygıdan dolayı miting tarihini değiştirmemizi önerdi." bilgisini paylaşmış, miting biletlerinin satışlarının şimdiden 200 bini aştığını kaydeden Trump, "Gelen talepler doğrultusunda mitingi 20 Haziran'da yapmaya karar verdik." ifadesini kullanmıştı.

"SEÇİMİ KAZANAMAZSAM BAŞKA İŞLER YAPARIM"

Trump, siyahilerin şartlarının düzeltilmesi için birçok adım attığını savunarak, "Ben siyahiler için, gelmiş geçmiş tüm başkanlardan daha çok şey yaptım. Abraham Lincoln'a gelince, o iyi şeyler yaptı ama yaptıkları her zaman tartışmaya açıktı." ifadelerini kullanırken, eski ABD Başkan Yardımcısı ve Demokrat Başkan adayı Joe Biden'ın "Trump, oy çalmaya çalışacak" ve "Trump, seçimlerde yenilgiyi kabul etmezse, askerler onu Beyaz Saray'dan çıkaracaktır." açıklamalarına, "Herkes, Biden'ın evinin bodrum katında kendi steril ortamını kurduğunu ve oradan çıkmadığını biliyor. Seçimleri kazanamazsam, hayatıma devam eder ve başka işler yaparım ama bu ülkemiz için üzüntü verici olur." değerlendirmesinde bulunmuştu. 

Donald Trump ABD Başkanlık seçimleri haberler