ABD Başkanı Biden: Kraliçe bana annemi hatırlattı

Joe Biden Kraliçe Elizabeth
ABD Başkanı Biden: Kraliçe bana annemi hatırlattı

ABD Başkanı Joe Biden, G7 Liderler Zirvesi'nin ardından İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth ile Windsor Kalesinde bir araya geldi. Kritik görüşmenin ardından Biden, Kraliçe Elizabeth'in ona annesini hatırlattığını söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, göreve başlamasından bu yana ilk yurt dışı ziyaretini G7 Liderler Zirvesi için İngiltere’ye gerçekleştirdi.

KRALİÇE ELİZABETH İLE BİR ARAYA GELDİ

Biden, 3 gün süren zirvenin ardından İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth ile bir araya geldi. Biden ve eşi Jill Biden, İngiltere'nin Berkshire Kontluğundaki Windor Kalesi'ne yerel saat ile 17.00'de geldi.

BIDEN RESMİ TÖRENLE KARŞILANDI

Kraliçe, Biden ve eşini kalenin önündeki bir kürsüde resmi tören ile karşılarken, törende ABD milli marşı çalındı. Biden daha sonra Onur Komutanı Subayı, Binbaşı James Taylor ve Tümgeneral Christopher Ghika'ya Onur muhafızlarını incelemek üzere eşlik etti. Biden, ardından askeri yürüyüşü izlemek için kürsüye geri döndü.

BIDEN: KRALİÇE BANA ANNEMİ HATIRLATTI

ABD Başkanı Joe Biden Kraliçe ile görüşmesinden sonra yaptığı bir açıklamada, “Bana annemin görünüşünü ve cömertliğini hatırlattı" ifadelerini kullandı.

Biden ayrıca, "Kraliçe görüşmek üzere olduğum iki liderin kimler olduğunu sordu. Putin ve Xi Jinping hakkında bilgi edinmek istedi" dedi.

KRALİYET PROTOKOLÜNÜ İHLAL ETTİĞİ İDDİASI 

ABD Başkanı Biden Cornwall'daki bir G7 akşam yemeği etkinliğine katılırken, Kraliyet Protokolünü ihlal ettiği bildirildi.

İngiltere basınına göre, Biden'ın G7 akşam yemeğine katıldığı sırada Kraliyet ailesinden sonra gelmesi ile Kraliyet protokolünü ihlal ettiği belirtildi. Biden ve eşinin bahsi geçen protokole, Kraliçe'nin oğlu Prens Charles, Cambridge Dükü Prens William ve Cambridge Düşesi, Kate'ten 5 dakika sonra geldiği iddia edildi.

Kaynak: İHA

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth