89 yaşındaki kadın 5 gün dağda yaşam mücadelesi verdi

HABER MERKEZİ
İtalya Avrupa Dünya haberleri
89 yaşındaki kadın 5 gün dağda yaşam mücadelesi verdi

İtalya'da Alp dağlarında mantar toplarken kayıplara karışan 89 yaşındaki Giuseppina Bardelli'nin başına gelmeyen kalmadı. 5 gün boyunca dağda yaşam mücadelesi veren yaşlı kadının nasıl hayatta kalmayı başardığını ise oğlu anlattı.

İtalya'da Avrupa'nın en yüksek noktası olarak bilinen Alpler'de kaybolan 89 yaşındaki Giuseppina Bardelli, oğluyla mantar toplarken farklı bir yöne gitti ve bir daha geri dönemedi.

Mantar topladığı sırada yönünü şaşıran yaşlı kadın, 20 metreden aşağı düştü ve 2 kaburgasını kırdı.

Acil servis ekipleri, arama kurtarma helikopterleri ve dronlar kullanılarak aranan kadın, 5 günün ardından bulundu. Bardelli'nin bulunduğu sırada düşme nedeniyle kırılan kaburgasının akciğerini deldiği öğrenildi.

Daily Mail'in aktardığı haber göre; Bardelli'nin oğlu Roberto, annesinin su birikintilerinde bulduğu yağmur suyunu içtiğini, yaşlı kadının geceleri ağaç altında uyuduğunu ve üzerini otlarla örttüğünü hatta bir tilkiyle arkadaş olduğunu anlattı.

Annesini buldukları sırada gözyaşlarını tutamadığını belirten Roberto, hastaneye kaldırılan kadının durumunun iyi olduğunu söyledi.

Arama kurtarma ekibinden itfaiyeci Silvio Rizzelli, yaşlı kadının, otlarla kaplı bir çukurda bulunduğunu belirtti. Arama çalışmaları sırasında yaşlı kadının bulunduğu çukurdan kendilerini göremediğini söyleyen Rizzelli, “Biz de onu göremiyorduk. Ancak pazar sabahı gelişme oldu” dedi.

Rizzelli, ''Bayan Bardelli’yi bulduğumuzda yorgun ama aklı başındaydı. Onun yaşındaki bir insanın direnebilmesi şaşırtıcı'' ifadelerini kullandı.