300 Hindistan vatandaşını uçakla kaçırıyorlardı! İsimsiz bir ihbar...

Fransa Hindistan Romanya
300 Hindistan vatandaşını uçakla kaçırıyorlardı! İsimsiz bir ihbar...

Fransız polisi, isimsiz bir ihbar üzerine, aralarında refakatsiz çocukların da bulunduğu yaklaşık 300 Hindistan vatandaşını taşıyan bir uçaktaki iki yolcuyu insan kaçakçılığı şüphesiyle gözaltına aldı.

Yetkililer, Fransız polisinin 13'ü refakatsiz çocuk olmak üzere yaklaşık 300 Hindistan vatandaşını taşıyan bir uçağı yere indirdikten sonra iki kişiyi gözaltına aldığını belirtti.

Birleşik Arap Emirlikleri'nden Güney Amerika'ya giden Airbus A340 tipi uçak, perşembe günü teknik bir mola için Fransa'nın doğusundaki Vatry havaalanına indi.

Paris savcılığı, "insan kaçakçılığı mağduru olması muhtemel" yolcular taşıdığına ilişkin isimsiz bir ihbar üzerine uçak yetkililer tarafından alıkonuldu. Gözaltına alınan iki kişi de yolcular arasındaydı.

Romanya merkezli havayolu şirketinin avukatına göre, Fucayra’dan Nikaragua'nın başkenti Managua'ya giden Legend Airlines charter uçağının 15 kişilik mürettebatı sorgulandı ve serbest bırakıldı. Avukat, yaşananların kendilerini derinden sarstığını söyledi.

Paris savcılığı, 303 yolcunun tamamının kimlik kontrollerinin yapıldığını bildirdi. Savcılar, soruşturmayı ulusal organize suçlarla mücadele birimi JUNALCO'nun yürüttüğünü kaydetti.

Olayla ilgili bilgi sahibi bir kaynağa göre, yolcular ABD ya da Kanada'ya yasadışı giriş yapmak üzere Orta Amerika'ya seyahat etmeyi planlamış olabilirler.

Yolcular, Fransa'ya indikten sonra önce uçakta tutuldu, daha sonra uçaktan ayrılmalarına izin verildi ve terminal binasında kendilerine ayrı yataklar tahsis edildi.

Hindistan’ın Paris Büyükelçiliği, X üzerinden yaptığı açıklamada, Paris'teki yetkililerin kendilerini durumdan haberdar ettiğini duyurdu.

Havayolu şirketinin avukatı olduğunu söyleyen Liliana Bakayoko, şirketin yanlış bir şey yapmadığını, herhangi bir suç işlemediğini ve "Fransız makamlarının emrinde olduğunu" söyledi.

Fransa’da insan kaçakçılığı için 20 yıla kadar hapis cezası veriliyor.

Kaynak: Ajans Bizim