30 metrelik duvardan düşen 10 kişi hastaneye kaldırıldı, düşmeyenler gözaltına alındı!

Ajans Bizim
Meksika ABD göçmen krizi göçmen
30 metrelik duvardan düşen 10 kişi hastaneye kaldırıldı, düşmeyenler gözaltına alındı!
Fotoğraf: DepoPhotos

Kaliforniyalı yetkililerin haber kaynaklarına verdiği bilgiye göre, ABD ile Meksika arasındaki 30 metrelik sınır duvarından düşen on kişi yaralandı. 

KGTV'ye konuşan yetkililer, sınır devriyesindeki görevlilerin yaralı göçmenleri, 2 Mart Cumartesi günü saat 16.00 sularında San Diego yakınlarındaki Tijuana Nehri Vadisi'nde bulduğunu söylediler. 

Habere göre, San Diego İtfaiye-Kurtarma Departmanı itfaiyecileri, bazılarının kemikleri kırılmış olan kişileri tedavi için hastanelere götürdü. İtfaiye yetkilisi Oscar Rodriguez kanala yaptığı açıklamada, "Orada çocuklar da vardı, bu yüzden bu çocukları ebeveynleriyle birlikte şehirdeki travma merkezlerine taşıdık" dedi. 

Yetkililer, 30 metrelik sınır duvarına tırmanan ancak düşmeyen birkaç kişinin de sınır devriyesi ajanları tarafından gözaltına alındığını bildirdi. 

USA Today'in haberine göre, 2023 yılında sınır bölgesindeki hastaneler sınır duvarına tırmanmaya çalışırken yaralanan günde ortalama bir hastayı tedavi etti. 

Teksas, El Paso'daki Üniversite Tıp Merkezi'nde görevli Dr. Susan McLean yayına verdiği demeçte, duvardan düşmelerin "genel popülasyondaki COVID'den daha yüksek bir ölüm oranına" sahip olduğunu söyledi.