3. tur müzakereden de 'barış' çıkmadı! Dünyanın gözü, abluka altındaki Kiev'de!

Rusya Ukrayna Savaşı Ukrayna Rusya
3. tur müzakereden de 'barış' çıkmadı! Dünyanın gözü, abluka altındaki Kiev'de!

Ukrayna ve Rusya heyetleri arasında Belarus'un Brest kentinde gerçekleştirilen barış ve ateşkes görüşmelerinin 3'üncü turu da sona erdi. Müzakerelerin 3'üncü turunda da kayda değer bir sonuç elde edilmezken dünyanın gözü, abluka altındaki başkent Kiev'e çevrildi.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları sonrasında iki ülke arasında Belarus’ta başlayan müzakerelerin 3’üncü turu yaklaşık 4 saatin ardından sona erdi. Görüşmede net bir sonuç çıkmazken, müzakerelerin devam edeceği belirtildi.

PODOLYAK: İŞTİŞARELER DEVAM EDECEK

Ukrayna heyetine başkanlık eden Ukrayna Devlet Başkanlığı Başdanışmanı Mihaylo Podolyak toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Üçüncü tur müzakereler sona erdi. Müzakerelerde durumu belirgin bir şekilde iyiye götürecek sonuca ulaşamadık. İnsani koridorlar konusunda az da olsa bir ilerleme sağladık. Ateşkes ve güvenlik garantilerinin yanı sıra düzenlemelerin temel siyasi ayağı üzerinde istişareler devam etti” dedi.

MEDİNSKİY: İNSANİ KORİDORLAR YARIN TEKRAR AÇILACAK

Rusya heyetine başkanlık eden Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinskiy ise, “Müzakerelerde beklediğimiz sonuç çıkmadı. Ancak bir dahaki sefere daha önemli adımlar atabileceğimize inanıyoruz. Müzakereler devam edecek” ifadelerini kullanarak, insani koridorların yarın tekrar açılacağını açıkladı.
Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakerelerin 4'üncü turunun ise ne zaman yapılacağı henüz bilinmiyor.

RUSYA, TAHLİYELER İÇİN 'GEÇİCİ ATEŞKES' İLAN ETTİ

Rusya, Ukrayna'nın Kiev, Harkiv, Çernigiv, Sumi ve Mariupol şehirlerinde sivillerin tahliyesi için yarın Moskova saati ile 10.00’dan itibaren geçici ateşkes ilan etti.

 

Kaynak: İHA

Rusya Rusya Ukrayna savaşı Ukrayna son dakika haberleri rusya son dakika haberleri Kiev