WhatsApp'ın son güncellemesi ile dilediğinizi ispiyonlayın! İşte WhatsApp'tan herkesi şaşırtan güncelleme

WhatsApp
WhatsApp'ın son güncellemesi ile dilediğinizi ispiyonlayın! İşte WhatsApp'tan herkesi şaşırtan güncelleme

Dünya çapında ne yaygın kullanılan haberleşme uygulaması WhatsApp her geçen gün yeni bir güncelleme ile gündeme gelmeye devam ediyor. Beta testine soktuğu güncellemeleri daha sonra tamamen gelişmiş hali ile kullanıcılara sunan WhatsApp bu güncellemeler ile haberleşme uygulamasından çok daha fazlası.

Dünya çapında en yaygın kullanılan haberleşme uygulaması olan WhatsApp, bünyesine kattığı güncellemeler ile kullanıcılarını memnun etmeye devam ediyor. Her geçen gün yeni bir güncelleme getiren WhatsApp, bu güncellemeleri önce beta sürümünde test ediyor ve testi geçen güncellemeler tüm kullanıcıların beğenisine sunuluyor. WhatsApp'ın son güncellemesi ise bazılarının hoşuna gitmeyecek gibi duruyor. 

WHATSAPP'TAN YENİ GÜNCELLEME

Dünyanın en yaygın kullanılan haberleşme uygulaması WhatsApp, bünyesine kattığı güncellemelere bir yenisini ekledi. 2023 yılı içerisinde hem grup sohbetleri hem normal sohbetler için pek çok yeni güncelleme getiren WhatsApp'tan yapılan yeni açıklama ise şaşırtıcı oldu. WhatsApp'ın yeni güncellemesi henüz beta sürümünde test ediliyor ve kısa süre içerisine tüm kullanıcılara sunulacak. 

WhatsApp'ın son güncellemesi ile dilediğinizi ispiyonlayın! İşte WhatsApp'tan herkesi şaşırtan güncelleme - Resim : 1

''RAPOR ET''  ÖZELLİĞİ GELİYOR

WhatsApp'ın yeni tanıttığı güncelleme ise bugüne kadar olan güncellemelerden biraz daha farklı. Şimdiye dek grup sohbetleri ve normal sohbetler için kullanıcıları memnun edecek pek çok yenlik yapan WhatsApp, bu kez kullanıcıların birbirine kızmasına neden olacak gibi. Yeni gelen güncelleme grup sohbetlerinde uygunsuz görülen mesajların rapor edilebilmesini sağlayacak ve bu raporlar grup yöneticisine iletilecek. WhatsApp'ın bu özelliği sayesinde dilediğiniz kişiyi şikayet etme hakkınız olacak.

''RAPOR ET'' ÖZELLİĞİ NASIL ÇALIŞIYOR?

WhatsApp'ın son güncellemesi ile birlikte hayata geçirmeyi planladığı ''Rapor Et'' özelliği oldukça basit bir çalışma sistemine sahip. Bir grup sohbetinde herhangi birinin uygunsuz bir mesaj attığını gördüğünüz zaman atılan mesajın üzerine tıklayacaksınız ve burada ''Rapor Et'' butonu açılacak. Butona tıkladığınız takdirde grup yöneticisine bildirim gidecek. Daha sonrasında grup yöneticisi mesajı atan kişiyi uyarmak ya da mesajı silmek için sizin raporunuz ile birlikte olaya dahil olmuş olacak. 

WhatsApp'ın son güncellemesi ile dilediğinizi ispiyonlayın! İşte WhatsApp'tan herkesi şaşırtan güncelleme - Resim : 2

''RAPOR ET'' İLE DENETİM SAĞLANACAK

WhatsApp'ın ''Rapor Et'' özelliği ile sağlamayı hedeflediği bazı özellikler de bulunuyor. Bu özelliklerin sağlanması ile grup sohbetlerinde denetimlerin artması ve kötü amaçlı kullanıcıların ortaya çıkarılması hedefleniyor. Bu sayede ise hem aktif kullanıcılar hem de yeni kullanıcılar için WhatsApp içerisinde daha güvene dayalı, rahat bir sohbet ortamı oluşturulması da hedefler arasında yer alıyor.  

TEK YENİLİK BU DA DEĞİL

WhatsApp aynı zamanda farklı özelliklerini de beta testlerinden geçiriyor ve son güncelleme ile birlikte kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor. ''Rapor Et'' özelliğinin yanında 3 farklı özellik daha hazırlandığını duyuran WhatsApp'ın bu özelliklere verdiği isimler ise Hesap Koruma, Cihaz Doğrulama ve Otomatik Güvenlik Kodları. Bu özelliklerden Hesap Koruma cihaz değiştiren kullanıcıların hesaplarını korumak ve doğrulamak için öncelikle eski telefonuna bir kod göndermesi ile çalışacak. Cihaz doğrulaması ise yeni bir güvenlik katmanı olarak karşımıza çıkacak. Otomatik Güvelik Kodları ise kullanıcı bilgilerinin şifreler ile saklanmasını sağlayacak.

Kaynak: Diğer

Whatsapp haberleşme Sohbet teknoloji global grup sohbeti şikayet yönetici güncelleme yenilik beta