Vet Coin nedir? Yorumu ve geleceği nasıl?

bitcoin
Vet Coin nedir? Yorumu ve geleceği nasıl?
Vet Coin

Blockchain tabanlı, yarı merkezli kripto para ağı olan VeChain'in yerel varlığı VET coin nedir ve nereden alınır gibi soruların yanıtlarını sizler için derledik.

Dijital dönüşümün önayaklarından birisi olan internetin bizlere en büyük hediyelerinden biri de kripto paralar diyebiliriz. Günden güne popülaritesini yükselten bu varlıklar, bazı ülkeler tarafından resmi para birimi olacak şekilde bile ilan edilmeye başlandı. Doğru ve yerinde hamlelerle yatırımcılarına ciddi miktarlarda paralar kazandırabilme potansiyeline sahip olan söz konusu bu varlıklar, milyar dolarların dönmüş olduğu devasa bir piyasa içinde boy göstermeye başlamış durumda.

VeChain (VET) NEDİR?

Kripto para piyasasında günler geçtikçe yeni bir varlık ya da platform ortaya çıkmakta. Son yıllar dahilinde adını daha sık duymaya başlamış olduğumuz VeChain de bunlardan birisidir. VeChain (VET), blockchain tabanlı yarı merkezli bir kripto para ağı olarak ifade edilir. 2015 yılında Louis Vuitton'un eski CIO’su Sunny Lu tarafından kurulan söz konusu platform, 2016 tarihinde Çin'in en büyük blok zinciri şirketlerinden biri konumunda olan Bitse'nin yan kuruluşu olarak da faaliyetlerine başladı.

VeChain, tedarik zinciri yönetiminde olan bazı önemli sorunları çözebilmek adına dağıtık yönetişim ve Nesnelerin İnterneti (IoT) teknolojilerinden faydalanmaktadır. Ağın bünyesi içerisinde VET ve VTHO olmak üzere iki farklı token yer almaktadır. VET, platformun yerel varlığıyken, VTHO ise blockchain ağının genel çalışma yapısında kritik bir rol barındırır. Burada çift token sisteminin tercih edilmesinin sebeplerinden birisi de ücret dalgalanmalarını ve ağ sıkışıklığının önüne geçilmesi biçiminde ifade edilebilir.

 

VeChain (VET) COİN NEREDEN ALINIR?

VeChain’in yerel varlığı konumunda bulunan VET token, Binance, Coinbase ya da Coinmama gibi büyük işlem hacmine sahip kripto para borsalarından çok kolay bir şekilde satın alınabilir. Fakat satın alma işleminden önce bir sanal cüzdanınızın bulunması gerektiği de unutulmamalıdır. Trust Wallet, Cobo Wallet, Atomic Wallet, Arkane Wallet, MySafeWallet, Guarda Wallet ve Ellipal ve Exodus gibi üçüncü taraf sanal cüzdanları VET ve VTHO tokenlerini de desteklemektedir.

VeChain'in (VET) KURUCULARI KİMDİR?

VeChain, eskiden Louis Vuitton Çin'in CIO'su ve bir BT yöneticisi olarak bulunan yaratıcı ve kurucu ortak Sunny Lu tarafından yaratılmıştır. Lu, o zamandan beri kripto para birimi endüstrisi içerisinde iyi bilinen bir isim haline dönmüştür. Tedarik zincirinin bir parçası olarak yolsuzluğa maruz kalmayan 'güvensiz' yapılar oluşturabileceği fikrini savunarak, blockchain teknolojisinin özellikle şeffaflığı çözme yeteneğine de dikkatleri toplamıştır.

VeChain'in küresel kurumsal yapısı ile ilgili olan, aynı zamanda da yönetimini ve finansal yönetimini de kontrol altında bulunduran kurucu ortaklardan birisi olan Jay Zhang ise, daha önce finans ve risk yönetimi alanında hem Deloitte hem de PriceWaterhouseCoopers'da çalışma hayatında bulunmuştur. Haziran 2016 tarihinde piyasaya çıkan VeChain, piyasadaki en eski özel blockchain tedarik zinciri platformlarından biri olarak yer işlem görmektedir.

 NOT: BU İÇERİK YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. YATIRIMCILAR KENDİ BAŞLARINA İNCELEME YAPIP İŞLEMLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMELİLERDİR.

Kripto para blockchain