Türkçe dil desteği devam edecek mi? Sony'den beklenen açıklama geldi!

Video oyunları
Türkçe dil desteği devam edecek mi? Sony'den beklenen açıklama geldi!

Sony, kamera sektöründeki başarılarının yanı sıra oyun dünyasında da önemli bir aktör olarak dikkat çekiyor. Türkiye'deki oyuncuların ilgisini çekmek adına kendi oyunlarına Türkçe dil seçeneği ekleyen şirket, bugün yaptığı açıklama ile gündemde.

Son yıllarda Türkiye'de artan enflasyon ve yüksek döviz kuru, birçok küresel oyun şirketini olumsuz etkiledi. Steam gibi büyük platformlar dahi Türk lirasını kaldırırken, bazı firmalar ülkedeki faaliyetlerini sonlandırdı, bazıları ise mücadeleye devam ediyor.

Döviz kuru yüksek olduğunda, küresel oyun şirketlerinin ürünlerini satın almak zorlaşıyor. Bu durum Türk oyuncuları, maalesef korsan oyunlara yönlendirebiliyor. Şirketler de Türkiye'den yeterince gelir elde edemedikleri için Türkçe dil desteğinden vazgeçebiliyor.

SONY TÜRKÇE DİL DESTEĞİNİ SÜRDÜRECEĞİNİ DUYURDU

Birkaç şirket yüksek maliyetler nedeniyle Türkçe dil desteğini sonlandırırken, merakla beklenen açıklama Sony'den geldi. PlayStation Türkiye'nin resmi Instagram hesabına yöneltilen "Sony özel oyunlarında Türkçe dil desteği devam edecek mi?" sorusuna şirket olumlu yanıt verdi.

Sony, popüler oyunları arasında yer alan The Last of Us Part 1, God of War, Horizon Forbidden West ve Uncharted Legacy of Thieves Collection gibi yapımlarında Türkçe dil desteğini sürdüreceğini duyurdu. Bu açıklama, Türk oyuncular için sevindirici bir gelişme olarak karşılandı.