Instagram ve Facebook çöktü... Sorun büyük!

HaberGlobal.com.tr
facebook Instagram son dakika haber
Instagram ve Facebook çöktü... Sorun büyük!
Fotoğraf: DepoPhotos

Son dakika haberine göre Meta'nın sahibi olduğu Facebook, Instagram ve Threads çöktü. Her 3 sosyal medyaya da erişim sağlanamıyor. Sorunun dünya çapında olduğu belirtiliyor.

Son dakika haberi... Meta çatısı altında bulunan Facebook, Threads ve Instagram'a erişim sağlanamıyor. Milyonlarca kullanıcının giriş yaptığı sosyal ağlarda sunucu problemi yaşanıyor.

Birçok kullanıcı hesaplarından otomatik olarak çıkış yaptıklarını vurguluyor. 

Downdetector'e göre 500 bin kadar Faceboko kullanıcısı siteye giriş yapma ve erişme konusunda sorunlar yaşadığını rapor etti. Instagram'da da 50 bin aşkın şikayet var. Facebook Messenger'a erişemediğini söyleyen 10 bin kişi bulunuyor.

Yoğun olan şikayetlerin yavaş yavaş azaldığı görülüyor.

Şikayetlerin başında Faceboko hesaplarından otomatik olarak çıkarıldığını söyleyenler başta geliyor. Instagram'da ise 'bir şeyler ters gidiyor' ya da yüklenmeyen yayınlar olduğuna dair yorumlar mevcut.

Threads'te erişilemeyen sosyal medya platformları arasında.

Meta sözcüsü Andy Stone, Twitter hesabından bir açıklama yaparak "Şu anda bu sorun üzerinde çalışıyoruz" diye yazdı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, "Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezimizin yapmış olduğu incelemeler neticesinde Instagram ve Facebook'ta gerçekleşen hizmet kesintisinin global kaynaklı olduğu tespit edildi." açıklamasında bulundu.