Samsung Galaxy Ailesinin Yeni Üyesi A55'in Tasarımı Sızdırıldı!

Teknoloji Haberleri
Samsung Galaxy Ailesinin Yeni Üyesi A55'in Tasarımı Sızdırıldı!

Samsung'un orta segment için ürettiği Galaxy A55'in görselleri ve teknik özelliklerine dair yeni bilgiler sızdırıldı.

Kaliforniya'da 17 Ocak'ta Samsung'un düzenleyeceği özel etkinlikte tanıtılacak olan amiral gemi Galaxy S24 heyecanla beklenirken orta segment için üretilen Galaxy A55'in görüntüleri ve özellikleri sızdırıldı. Samsung yeni cihazına kullandığı metal çerçevelerle birlikte amiral gemisi havası katmış. Üst segment cihazlardaki gibi fırçalanmış metal kullanılan Galaxy A 55 kaliteli bir tutuş hissiyatı sunuyor.

Güç tuşu ve ses tuşu çıkıntılı tasarıma sahip olan Galaxy A 25'in buz mavisi, lilac ve donanma olmak üzere 3 farklı renk seçeneği bulunuyor. Telefonun arka kısmı 2023 yılında tanıtılan Galaxy A54'e benzetilirken yukarıdan aşağı olarak sıralanan 3 kamera dikkat çekiyor.

Samsung Galaxy A 55'in Sızdırılan Görüntüsü

8 GB Ram ve 8 çekirdekli Exynos 1480 işlemciye sahip olan telefonda AMD'nin RDNA2 grafik çekirdeği kullanılmış. 120 Hz ekran yenileme hızına sahip olması beklenen telefonun 6.5 inç Full Hd ve OLED ekrana sahip olması bekleniyor.

Samsung Galax A55 Tasarımında Düğme Adasına Yer Verildi

Android Headlines'ın sızdırdığı görsellerde A55'in 'düğme adası' adı verilen yeni tasarımı ve metal çerçevesiyle ön plana çıkması bekleniyor. Cihaz kutudan Android 14 üstüne inşa edilmiş One UI 6.1 arayüzle gelecek.