Litecoin Nedir, Litecoin yorumu ve geleceği nasıl?

bitcoin dolar
Litecoin Nedir, Litecoin yorumu ve geleceği nasıl?
Litecoin

Kripto dünyasında pek çok kripto para bulunur ve bu kripto paralardan en meşhur olanları arasında ise BTC, ETH Shiba ile birlikte Litecoin yer almaktadır. Peki, litecoin nedir? Litecoin ne zaman çıkmıştır? Litecoin almak için ne yapmak gerekir? Litecoin yorumu ve geleceği.

Litecoin, 2011 tarihinde eski bir Google çalışanı olan Charlie Lee tarafından geliştirilmiştir. Temel olarak ele alındığında Bitcoin ile aynı çalışma prensibine sahip olsa da aralarında birtakım farklılıklar bulunmaktadır. Bitcoin sistemi dahilinde bulunan bazı hataların giderilmesi isteğiyle ortaya çıkmış ve bu alanda da başarılı olmuştur.

LİTECOİN NEDİR?

Litecoin, herhangi bir merkeze bağlı olmayan ve açık kodlu blockchain sistemi dahilinde işlem görmekte olan bir kripto para değeridir. İlk çıkmış olduğu dönem içerisinde büyük bir başarı yakalayarak diğer kripto para değerleri arasında kendisine önemli bir yer edinmiştir.

İlk alt coin olma özelliğini bünyesinde barındıran Litecoin şu anda 1 milyar dolar üzerinde bir pazar değerindedir. Çok düşük maliyetlere para transfer edilebilmesi amacıyla ortaya çıkmıştır. Diğer kripto para değerlerinden daha fazla depolama imkanı vermektedir.

Litecoin blockchain'i, Bitcoin blockchain'in aksine daha hızlı bir blok oluşturmaktadır. Blok oluşturma hızı Litecoin’e işlemlerin onaylanması esnasında daha hızlı olma imkanını vermektedir.

LİTECOİN'İN AVANTAJLARI NELERDİR?

Bitcoin gibi diğer kripto paralar ile tabanda aynı sistemi kullansa da Litecoin'in bir diğer kripto para değerlerine kıyasla sağlamış olduğu bazı avantajlar yer almaktadır. Bitcoin’in açık kaynak kodlu yazılımından esinlenerek oluşturulan Litecoin, farklı bir algoritmayla çalışmaktadır.

Bu algoritma sayesinde madencilik işlemleri daha kolay ve sistem gereksinimleri asgari düzeyde tutularak yerine getirilmektedir. Madencilik işlemlerindeki bu avantaj işlem onay sürelerini ciddi bir anlamda düşürmektedir ve gönderim hızını da büyük bir ölçüde tesiri altına almaktadır.

LİTECOİN MADENCİLİĞİ NASIL YAPILIR?

Litecoin madenciliği, Bitcoin madenciliğinde kullanılan sadece madencilik işlemleri için özel üretilen ASIC ismi verilen cihazlar sayesinde yapılmaktadır. Kişisel bilgisayarlarınızdaki ekran kartı ile de madencilik yapabilirsiniz fakat kar etme oranınız ciddi bir anlamda azalacaktır.

Madenci sayısındaki artış ve işlemci kapasite talebinde görülen artış sebepleri ile Litecoin madenciliği sürekli bir şekilde zorlaşmaktadır.

LİTECOİN NASIL SATIN ALINIR?

Türkiye’de, Türk Lirası ile Litecoin satın almak düşünüldüğünün aksine çok kolay ve hızlı bir işlemdir. Herhangi bir teknik bilgiye ihtiyaç olmadan Litecoin satın alabilirsiniz.

LİTECOİN GELECEĞİ, YORUMU?

Pek çok uzman kişi Litecoin’in yükselişinin 2022 yılında süreceğini ifade ediyor ve tahmini piyasa değeri olarak da 750 dolar civarını tahmin ediyor. Yine de pek çok analistin olumlu fikirlere sahip olduğu Litecoin’in geleceği hakkında yapılan yorumların herhangi bir şekilde kesinlik değeri olmadığını da belirtmekte fayda var.

NOT: BU İÇERİK YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. YATIRIMCILAR KENDİ BAŞLARINA İNCELEME YAPIP İŞLEMLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMELİLERDİR.

Litecoin Kripto para 'Bitcoin