IOTA Coin Nedir?

bitcoin dolar
IOTA Coin Nedir?

IOTA, nesnelerin interneti ile birlikte çalışan bir kripto para olarak karşımızda yer almakta. Peki, IOTA coin nedir? IOTA coin nasıl çalışır? IOTA coin hakkında tüm merak edilen detaylar...

Nesnelerin interneti (IoT) sektörüne yönelik faaliyet gösteren IOTA, ölçeklenebilir, merkezsiz, modüler ve işlem ücreti bulunmayan bir kripto para olarak tanımlanabilir. Bu kripto paranın sahip olduğu özellikler içerisinde, Tangle adı verilen teknoloji dikkat çekmekte. IOTA Coin hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

IOTA NEDİR?

Sistemin tasarımı, katılımcıların bu biçimde ayrılmasını kaçınılmaz bir hale getirmekte. Söz konusu bu ayrım da birtakım çatışmalara ve sorunlara sebep oluyor. Bunun neticesinde sistemin kaynakları, bu sorun ve çatışmaları çözmek için kullanılıyor. Nesnelerin interneti için özel olacak bir şekilde tasarlanmış bir kripto para olan IOTA; blockchain teknolojisini, aynı zaman dahilinde bahsetmiş olduğumuz bütün bu sorunları, içermeyen yenilikçi ve gelecek vadeden bir yaklaşım olarak ön plana çıkıyor.

TANGLE TEKNOLOJİSİ NEDİR?

IOTA’nın ardındaki asıl yenilik Tangle ismi verilen; ölçeklenebilir, hedefe odaklı ve devrim niteliğinde bir bloksuz dağıtımlı teknoloji olarak ön plana çıkar. Bu yenilik, hiçbir işlem ücreti olmadan varlık transfer etme işlemlerine olanak sağlıyor. Bu şekilde çok küçük miktarlarda işlem yapmak da imkan haline geliyor. Küresel Blockchain yerine, Tangle olarak ifade edilen bu dolaysız yöntem kullanılıyor.

IOTA’nın temel özelliklerinden birisi de Tangle teknolojisi aracılığı ile veri transferi gerçekleştirmeye de olanak sağlıyor olması. IOTA kullanıcıya bu veri transferi işlemini yerine getirebilmesi adına çeşitli seçenekler vermekte. Bu şekilde kullanıcı; aralarında transfer işlemi yapmak istemiş olduğu iki cihazı birbirine, doğrulanmış ve güvenli iletişim kanalları kurarak bağlar. IOTA aracılığı ile de bu bağlantı üzerinden transfer edilecek bütün veriler tamamen doğrulanır ve sonrasında da muhtemel saldırıları imkansız bir hale getiren koruma protokolleri ile güvence altında toplar.

ıota coin nedir

IOTA NASIL ÇALIŞIR?

Tangle'ın çalışma mantığı genel itibariyle şu şekildedir: bir işlem gerçekleştirmek adına, kullanıcıların diğer işlemlerin onayı üzerinde çalışmaları lazımdır. Bu sebeple de bir işlem gerçekleştiren bütün kullanıcılar ağın güvenliğine katkı verirler. Açık kaynaklı ve benzersiz bir dağıtımlı defter yapısı bulunan Tangle, bünyesinde olan her işlemi ya da veri transferini, her biri iki önceki işlem tarafından onay almış, iki önceki işlem tarafından onaylar. Bu duruma göre ağın onaylanması, ağın temel özelliklerinden birisi durumuna geliyor. İşlemlerin onaylanması ağın kullanımından ayrıştırılmadığı için söz konusu olan bu yeni sistem, mevcut Blockchain yapısından ayrılıyor. Bunlara ek olarak işlemlerin sayısı arttıkça sistem daha hızlı ve güvenli bir hale geliyor sonucuna da varabiliriz.

IOTA NEREDEN ALINIR?

Nesnelerin interneti ifadesi bünyesinde yatırımcılar için uzun vadeli düşünülmesi gereken bir para birimi olduğunu ifade etmek yanlış olmayacaktır. Binance borsasından IOTA alım-satım işlemi yapılabilir. Borsa içerisinde hesap onayı yaptırmadan da günlük 2 BTC’ye kadar çekim işlemi olabildiği ve onaylı hesaplardaysa bu rakamın günlük 100 BTC olduğunu ifade etmekte fayda bulunmakta.

IOTA COİN YORUM VE GELECEĞİ

IOTA Coin geleceği 2022 senesine ait yorumlar genel olarak bakıldığında olumludur. Digital Coin Price şirketi 2022 yılının başlarında coinin 1.82$ (Dolar) olabileceğini öngörmektedir. Ağustos ayında 2$’ın aşılacağını belirten analistler, yılsonuna dek büyük bir düşüş beklemiyor.

NOT: BU İÇERİK YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. YATIRIMCILAR KENDİ BAŞLARINA İNCELEME YAPIP İŞLEMLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMELİLERDİR.