İnsanoğlu otomobillerde yaşamaya başlayacak, arabalar kendi kendini kopyalayabilecek! 1963'te çekilen ütopik animasyon yeniden gündemde

Otomobil Teknoloji Haberleri
İnsanoğlu otomobillerde yaşamaya başlayacak, arabalar kendi kendini kopyalayabilecek! 1963'te çekilen ütopik animasyon yeniden gündemde

1963 yılında Birleşik Krallık merkezli küçük bir animasyon stüdyosu Halas ve Batchelor Automania 2000 adıyla bir video yayınlamıştı. O video yıllar sonra yeniden gündemde.

1981'in vahşi animasyon filmi Heavy Metal'in arkasındaki isimlerden oluşan stüdyonun otomobil konulu bu animasyonunda aşırı tüketim ve araba merkezli yaşam tarzıyla alay ediliyordu.

9 dakikalık filmde 2000 yılında gezegenin nasıl görüleceği resmediliyordu. 2000 yılında dünyayı resmeden Automania 2000'de gezegenin açlık endişesinden kurtulduğu görülüyor. Yemek pişirmek ya da elektrik üretmek gibi dertlerden kurtulan insanoğlu artık sadece üretilen yeni nesnelere, onların daha büyüklerine ve daha da büyüklerine sahip olmaya odaklanmış görülüyor.

İnsanoğlu otomobillerde yaşamaya başlayacak, arabalar kendi kendini kopyalayabilecek! 1963'te çekilen ütopik animasyon yeniden gündemde - Resim : 1

Bu ütopik dünyada insanların giderek daha büyük arabalar istediği ve arabalarında sürekli büyüdüğü görülüyor. Hal böyle olunca trafik yığınları arasında arabalarında yaşamaya başlıyor.

Otomobillere boğulan şehirlerde insanlar komşularının üzerine park ediyor, park yeri için birbirleriyle savaşıyor.

En sonunda da bilim daha fazla araba talebini karşılamak için kendi kendini kopyalayan arabayı icat ediyor.

Kara mizah, distopik tüketicilik ve araba merkezli yaşamın bizi nasıl gülünç yaşam koşullarını kabul etmeye götürdüğüne odaklanan animasyon tam olarak 2000 yılıyla ilgili tahminlerini tutturamasa da nereye doğru gittiğimizi bize şimdiden gösteriyor.

İşte o animasyon:

Kaynak: Haber Global TV

otomobil animasyon