Herkes uzun zamandır bekliyordu! Apple, iPhone görücüye çıktı

apple iphone Teknoloji Haberleri
Herkes uzun zamandır bekliyordu! Apple, iPhone görücüye çıktı

Apple, teknoloji severlerin uzun zamandır merakla beklediği haberi duyurarak iPhone 16'yı tanıttı. Apple'ın düzenlediği etkinlikte iOS 18, Watch Series 10 ve Airpods 4 de görücüye çıktı. Ayrıca ABD'li teknoloji şirketi yeni akıllı saati Apple Watch Series 10, AirPods 4 ve AirPods Pro 2'ye getirilen işitme cihazı modu özelliğini duyurdu.

Apple bugün, Apple Intelligence için "sıfırdan inşa edildiğini" söylediği iPhone 16'yı duyurdu. iPhone 16, fotoğraf ve video çekmeyi kolaylaştırmak için cihazın yan tarafında yeni bir kamera kontrol düğmesi içeriyor. Apple buna 'Kamera Kontrolü' adını veriyor. Daha önce iPhone 15 Pro'ya özel olan aksiyon düğmesi de iPhone 16'da da bulunuyor ve sessiz düğmesinin yerini alıyor.

EN SERT CAMI İÇERİYOR

Apple, iPhone 16'nın ekranı çizilmelere karşı koruyan Apple'ın en sert camını içerdiğini söyledi. iPhone 16, 6,1 inç ekran boyutuna sahip. iPhone 16 Plus ise 6,7 inç ekrana sahip. Yeni Kamera Kontrol düğmesi dokunmaya duyarlı. Bir fotoğraf çekmek için Kamera Kontrolüne basabilir veya yakınlaştırma seviyesini ayarlamak için parmağınızı Kamera Kontrolü boyunca kaydırabilirsiniz.

Herkes uzun zamandır bekliyordu! Apple, iPhone görücüye çıktı - Resim : 1

Apple ayrıca Kamera Kontrolü üzerinden hızlıca erişilebilen yeni görsel yapay zeka özelliklerini de kullanıma sunuyor.

YÜZDE 50 DAHA GÜÇLÜ SERAMİK KALKAN

iPhone 16'nın yan tarafında yeni bir ayrılmış kamera düğmesinin yanı sıra çizilmelere ve düşmelere karşı koruma sağlayan yüzde 50 daha güçlü bir seramik kalkan bulunuyor. Apple bugün, daha hızlı yapay zeka performansı için altı çekirdekli CPU, beş çekirdekli GPU ve on altı çekirdekli Neural Engine içeren yeni A18 çipini duyurdu.

Apple ayrıca A18'in veri trafiğini olabildiğince hızlı bir şekilde gerçekleştirmek için yeni bir bellek alt sistemine sahip olduğunu söyledi. Apple, A16 Bionic çipe sahip iPhone 15 ile karşılaştırıldığında, A18 çipin tek çekirdekli CPU performansında yüzde 30'a varan bir artış sağladığını söylüyor.

DAHA UZUN PİL ÖMRÜ

Apple ayrıca çipin verimlilik kazanımları ve daha büyük bir dahili pil sayesinde kullanıcılar için daha uzun pil ömrü vaat etti. Ancak sunum sırasında bu iddiayı destekleyecek belirli rakamlar açıklanmadı.