Google Street View'deki garip yaratık sosyal medyayı salladı!

Google ABD Teknoloji Haberleri
Google Street View'deki garip yaratık sosyal medyayı salladı!

Google Street View'e yansıyan ürpertici bir görüntü sosyal medyada viral oldu.

Google'ın Street View yani Sokak Görünümü uygulamasına yansıyan bir görüntü gerçeği bilmeyenler için şok etkisi yarattı.

Google Haritalar üzerinden ulaşılabilen Street View'le cep telefonunuzdan ya da bilgisayarınızdan dünyanın herhangi bir yerini görebiliyorsunuz.

Oldukça faydalı ve kullanışlı olan bu uygulama nitekim tüm dünyada en çok kullanılan uygulamalar arasında yer alıyor.

Google, Street View için otomobillerinden oluşan filoyla gezegenimizi karış karışı gezerek sokakları, yolları, meydanları görüntülüyor.

Çekilen bu fotoğraflar arasında bazen komik ve gerçeküstü anlar da ortaya çıkıyor. Bu karelerden bazıları tüyler ürpertici ya da tuhaf olabiliyor.

O görüntülerden biri Utah'ta çekildi. Uygulama üzerinden Utah'ı dolaşanlar gördükleri manzara karşısında şoke oldu. Google Street View'de yer alan bu karede uzun, esnek kolları ve bacakları olan yarı çıplak bir yaratık görünüyor. Görüntü Buff kasabasındaki Bears Ears Ziyaretçi Merkezi yakınındaki tarlada çekilmiş. Bu tuhaf şey de orada koşuyor gibi görünüyor.

Görüntüler sosyal medyada yayılınca ABD'de yankı uyandırdı. Sosyal medyada bu tuhaf görüntüyle ilgili 'korkutucu', 'çılgın', 'ürkütücü' gibi yorumlar yapıldı.

Ancak bu gerçeği bilmeyenler için geçerliydi. Bölgede yaşayanlar görüntüdeki şeyin doğaüstü bir yaratık olmadığını gayet iyi biliyorlardı. Fotoğrafa yansıyan şey Buff şehrinde hayvanları ve istenmeyen ziyaretçileri korkutmak için tarlaya dikilen bir korkuluktan ibaretti.

Google Street View'deki garip yaratık sosyal medyayı salladı! - Resim : 1

RUSYA'DAN GOOGLE'A CEZA

Google aleyhine açılan dava, başkent Moskova'da görüldü.

Rus kullanıcıların kişisel verilerini ülke içinde barındırmadığı gerekçesiyle yasalara uyulmadığı hükmüne varan mahkeme, Google'ın 15 milyon ruble para cezası ödemesine hükmetti.

Google'a daha önce de benzer gerekçeden para cezaları verilmişti.

Şirketin Rusya'daki iştiraki de mali yükümlülüklerini yerine getiremediği gerekçesiyle geçen yıl iflas süreci başlatmıştı.

Kaynak: Haber Global TV