Google Haritalar nasıl kalibre edilir? Çıkmaz yola girmemek için mutlaka yapın!

Google Teknoloji Haberleri
Google Haritalar nasıl kalibre edilir? Çıkmaz yola girmemek için mutlaka yapın!
Fotoğraf: DepoPhotos

Google Haritalar'ın hatalı sonuçlar göstermesinin ana nedeni kalibrasyonunun bozulmasıdır. Peki uygulama nasıl kalibre edilir? Detaylar haberimizde...

Bilmediğiniz bir şehirde ya da ıssız bir otoyolda Google Haritalar cankurtaran olabileceği gibi sizi çıkmaza da sokabilir.

Eğer Google Haritalar doğru sonuç vermiyorsa muhtemelen uygulamanın kalibrasyonunun yenilenmesi gerekiyordur.

Kalibre edilmediğinde dijital haritalar yanıltıcı olabilir ve sizi yanlış yollara sokabilir.

Peki Google Haritalar nasıl kalibre edilir?

Google Haritalar'da gördüğünüz mavi nokta, uygulamada sizin yerinizi gösterir. Bu konuma göre de ölçüm yaparak sizi istediğiniz yere yönlendirir.

Eğer bu mavi nokta gri renge dönüşmüşse Google sizin nerede olduğunuzu bulamaz. Griye düşmenin nedenleri arasında binalar ve engellerin yanı sıra kalibrasyon da bulunuyor.

Andorid telefonlarda Google Haritalar uygulamasını kalibre etmenin yolu

1- Ayarlar'ı açın ve ardından Konum'a dokunun

2- Konum'un açık olduğundan emin olun ve Haritalar seçeneğini açın

3- Her zaman izin ver veya Yalnızca uygulamayı kullanırken izin ver seçeneğini seçin ve ardından Tam konumu kullan seçeneğini açın.

Sonraki adım ise pusulayı sıfırlamak. Bunun için telefonunuzu döndürmeyi ve hareket ettirmeyi içeren kalibrasyon manevrasını yapmanız gerekiyor.

Google Haritalar'ı açın, ardından telefonunuzun üst kısmını hareket ettiğiniz yöne doğru tutarak telefonunuzu 8 rakamına benzer şekilde hareket ettirin.

Sekiz şeklini yaptığınıza bileğiniz doğal olarak dönerek telefonu farklı yönlere çevirir. Pusula her üç boyutta da dönerek kalibre olur.

Şimdi bu adımları bir de iOS işletim sistemi için tekrarlayalım.

iPhone'de Google Haritalar nasıl kalibre edilir?

1 - Ayarlar uygulamasında Gizlilik ve Güvenlik'e ardından Konum Servisleri'ne gidin.

2 - Konum Hizmetlerinin açık olduğundan emin olun, ardından uygulamalar listesinde Google Haritalar'ı bulun ve Uygulamayı Kullanırken seçeneğini seçin.

3 - iPhone'unuzun Google Haritalar'a en doğru verileri sunmasına izin vermek için Kesin Konum'u açın.

Tüm bu işlemleri yaparken Wi-Fi veya hücresel bağlantının etkinleştirildiğinden olun.

Tüm bu işlemleri yaptınız ama uygulama kalibre olmadıysa iPhone'unuzu yeniden başlatıp tekrar deneyin.

Canlı görünüm ile kalibrasyon

Bir başka kalibrasyon yöntemi ise Google Haritalar'daki canlı görünüm ile yapılıyor. Google yönleri ve işaretçileri ekrandaki görüntüyle hizalamak için telefonunuzun kamerasını kullanır. Bu, harita görünümünde gösterilen mavi nokta ve daireden daha fazla doğruluk sağlar.

En iyi sonuçları elde etmek için mavi noktaya dokunup canlı görünüm ile kalibre et öğesini seçin. Ardından telefonunuzun kamerasını binalara, tabelalara ve önemli noktalara doğrultun. Ağaç ve insan görüntüleri, Google'ın yerinizi bulmasına yardımcı olmaz.

Ne yaparsanız yapın kalibrasyon gerçekleşmemişse sorun büyük ihtimalle telefonunuzdadır. Bir sistem güncellemesi ya da Google Haritalar güncellemesi olup olmadığını kontrol edin. Hafızasını temizlemek için telefonunuzu yeniden başlatmak da işe yarayabilir.

Yine de sonuç alamadıysanız, her şeyi kaybetmeyi göze alıp fabrika ayarlarına dönebilirsiniz. Ancak bu da sonuç vermemişse sorun telefonunuzun donanımındadır.

 

Kaynak: Haber Global TV

Google Haritalar Google Google Maps