Google Classroom'a yeni bir özellik geldi

Google Teknoloji Haberleri
Google Classroom'a yeni bir özellik geldi
Fotoğraf: DepoPhotos

Google Classroom'da öğretmenler artık Youtube videolarına öğrencilerine soru sorarak etkileşimi artırabilecek.

Google Classroom hizmeti, kullanıcıların Youtube videolarını etkileşimli ödevlere dönüştürmesine olanak tanıyan yeni bir özellik ekledi.

Halihazırda 150 milyondan fazla kullanıcıya sahip platform, artık öğretmenlerin video boyunca öğrencilere soru sormasına, öğrencilerin de yanıt vermesine olanak tanıyacak. Öğretmenler, sınıftaki öğrenciler video alıştırmasını tamamladıktan sonra öğrenci katılım düzeylerine dayalı önemli bilgiler içeren bir kontrol paneline de erişebilecek.

Açıklamaya göre öğrenciler etkileşimli Youtube video ödevlerinden yararlanabilecekken öğretmenler de desteğe ihtiyacı olan öğrencileri tespit edip gereken yardımı yapabilecek. Ayrıca öğrenilmesi için daha fazla zaman gerektiren konuları belirleyerek gelecek için ders planları oluşturabilecek.

Etkileşimli sorular, pasif izlemeyi aktif hale getirebiliyor ve öğrencilerin öğrenme becerilerini geliştiriyor.

Ayrıca öğretmenlerin daha kişiselleştirilmiş eğitim sunmasına da imkan sağlayan bu özellikle öğrenciler sorulara verdikleri yanıtlara ilişkin anında geri bildirim alabilecek.

Bu özelliği Users of Teaching and Learning Upgrade and Education Plus fonksiyonuna erişebilenler kullanabilecek. Aracın kullanıma sunulması 3 gün sürecek. Yöneticiler bu aracı, yönetici konsolundan etkinleştirebilecek.

Mart 2023'ten bu yana beta test aşamasında olan özellik artık kullanıcılara sunuluyor.

GOOGLE CLASSROOM NEDİR, NE İŞE YARIYOR?

Google Classroom, öğrencilere ve öğretmenlere dijital bir öğrenme ortamı sağlayan bir çevrimiçi eğitim platformudur. Google Classroom, Google'ın G Suite for Education (Eğitim için G Suite) paketinin bir parçası olarak hizmet verir. Temel amacı, öğrencilerle öğretmenleri arasında içerik paylaşımını, iletişimi ve işbirliğini kolaylaştırmaktır.

Google Classroom'ın temel özellikleri şunları içerir:

Öğretmenler, sınıflar oluşturabilir ve öğrencileri bu sınıflara ekleyebilir. Sınıflar içinde öğrencilere belgeler, görevler ve diğer materyaller atanabilir.

Öğretmenler, öğrencilere görevler atayabilir, ders materyallerini paylaşabilir ve öğrencilere çeşitli kaynakları sunabilir. Öğrenciler, bu görevlere yanıt verir ve projelerini sınıfta paylaşabilir.

Öğretmenler ve öğrenciler, sınıf içinde ve sınıf dışında iletişim kurabilir. Sorular sorabilir, yanıtlar verebilir ve tartışmalar başlatabilirler.

Öğretmenler, öğrenci çalışmalarını değerlendirebilir ve geribildirimde bulunabilir. Notlar ve geri bildirim, öğrencilere özel olarak iletilir.

Google Classroom, diğer Google uygulamalarıyla entegre çalışır. Google Drive'dan dosya paylaşımı, Google Docs, Sheets ve Slides gibi ofis uygulamalarıyla kolay entegrasyon sağlar.

Google Classroom, eğitimcilerin dijital öğrenme deneyimlerini düzenlemelerine ve öğrencilerin çevrimiçi olarak işbirliği yapmalarına olanak tanır. Bu platform, öğrenci-öğretmen etkileşimini artırmak ve sınıf yönetimini daha etkili hale getirmek için tasarlanmıştır.

Kaynak: Haber Global TV