General Motors, Apple ve Google'ı reddetti

Elektrikli Otomobil Otomobil Android apple Google
General Motors, Apple ve Google'ı reddetti

Otomotiv sektörü özellikle elektrikli araçlarda hangi yazılımı kullanacağına karar vermeye çalışıyor. Android Auto ile Apple CarPlay arasında sıkışmak yerine kendi yazılımını yapmak isteyen firmalar da var. Onlardan biri de General Motors oldu.

Modern otomobillerde yazılımların rolü her geçen gün artıyor. Akıllı telefonlar ve araçlar arasında iş birliğinin önemi de yükseliyor. Birçok otomobil üreticisi Android Auto, Apple Car Play gibi yazılımlara yönelirken General Motors, elektrikli otomobillerde her iki firmanın yazılımını da kullanmayacağını açıkladı. Firma kendi yazılımını hazırlayacak.

Kendi modellerini mümkün olduğu kadar çekici bir şekilde piyasaya sürmek isteyen otomotiv sektörü özellikle yazılım konusunda genellikle Google ya da Apple'a mahkûm kalıyor.

Birkaç gün önce Volskwagen en az 15 yıl için Android Auto kullanacağını duyurmuştu. Alman firması Google'a güvenirken Amerikan firması General Motors ise farklı bir karar aldı.

Ne Android Auto ne de Apple CarPlay kullanmayacağını duyuran GM, bünyesindeki Chevrolet ve Cadillac gibi markalar için kendi otomobil yazılımını geliştirmek istiyor.

Kimilerine göre General Motors bu kararıyla büyük bir kumar oynuyor. Ancak firma kendi yazılımına sahip olmanın avantajını kullanmak istiyor.

Kaynak: Haber Global TV

General Motors apple Google otomobil elektrikli otomobil Otomotiv sektörü