Elon Musk'tan Apple'a açık uyarı: Yasaklarım

Haber Merkezi
Elon Musk ChatGPT Yapay Zeka apple iphone
Elon Musk'tan Apple'a açık uyarı: Yasaklarım
Fotoğraf: DepoPhotos

X ve Tesla'nın sahibi Elon Musk son dönemde yapay zekaya odaklanmıştı. Ancak son gelen haber üzerine ünlü iş insanı tepki gösterdi.

Dünya Çapında Geliştirici Konferansı’nda (Worldwide Developer Conference – WWDC) ChatGPT’nin başta iPhone ve Mac’ler olmak üzere pek çok Apple ürününde kullanılabilen sanal asistan Siri’ye entegre edileceğinin duyurulmuştu. Apple, aynı konferansta, adı “Apple Intelligence” olan kendi üretimi yapay zeka teknolojisini ve iPhone’lara Eylül ayında gelecek olan iOS 18’i de tanıtmıştı.

Bu habere tepki gösteren Elon Musk, "Eğer Apple, OpenAI'yi entegre ederse, Apple cihazları şirketlerimde yasaklayacağım. Bu kabul edilemez bir güvenlik ihlali" derken sonraki paylaşımında ise "Şirketlerime gelen ziyaretçilerin Apple cihazları olup olmadığını da kapıda kontrol ettireceğim" diye yazdı.

Musk, Apple'ın kendi yapay zekasını üretecek kadar akıllı olmamasına şaştığını vurgulayarak "OpenAI'nin sizin güvenliğinizi ve gizliliğinizi koruyacağını garanti edebilmesi apaçık absürt" değerlendirmesinde bulundu.