Elon Musk'ın büyük hatası: Twitter torrent sitesine döndü! Herkes film yüklüyor

Twitter Sosyal Medya
Elon Musk'ın büyük hatası: Twitter torrent sitesine döndü! Herkes film yüklüyor

Twitter'ın 2 saatlik video yüklemeye izin vermesiyle birlikte Twitter Blue aboneleri, takipçileri için korsan film yükleyip paylaşmaya başladı.

Elon Musk'ın Twitter ekibi, Twitter Blue abonelerine 2 saatlik video yükleme imkânı getirdiklerini duyurmuştu. Şimdilik Web ve iOS için geçerli olan bu seçenekle 8 GB'a kadar videolar yüklenebiliyor. Android'de ise halen 10 dakika sınırı mevcut.

Ancak Twitter Blue aboneleri bu 2 saatlik video yükleme imkanını fırsata çevirmişe benziyor.

Bu özellikle Twitter, Youtube'a dönüşebilir mi bilmiyoruz ancak bazı Twitter Blue abonelerinin uzun metrajlı filmleri korsan olarak platforma yükledikleri görüldü.

The Verge örneğin Shrek The Third filminin tam sürümünün Twitter'a yüklendiğini tespit etti. Bununla da kalmadı. Super Mario Bros filminin tamamı platformda izleyen kullanıcıların yorumları bir anda yayıldı.

Aslında 2 saatlik videoya izin vermek demek Twitter için sadece telif sorunlarına yol açmıyor. Aynı zamanda bu videoların depolanması için yüksek sunucu maliyetlerini de beraberinde getiriyor. Twitter'ın Blue abonelerinden elde edeceği aylık abonelik geliriyle bu maliyeti karşılaması pek olası görünmüyor.

Kaynak: Haber Global TV

Twitter Blue twitter blue fiyatı twitter Elon Musk teknoloji sosyal medya