Elon Musk 'X'te görüntülü ve sesli görüşme müjdesi verdi

Elon Musk Twitter
Elon Musk 'X'te görüntülü ve sesli görüşme müjdesi verdi

Sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk, eski Twitter'ı bir "her şey uygulaması" haline getirmeye yönelik bir adım olarak görüntülü ve sesli arama sunmaya başlayacağını duyurdu.

Musk, platformdaki bir gönderide, yeni özelliklerin ne zaman kullanıma sunulacağını belirtmeden "Görüntülü ve sesli aramalar X'e geliyor" diye yazdı.

Arama özelliklerinin iOS, Android, Mac ve PC sistemlerinde çalışacağını ve herhangi bir telefon numarasına ihtiyaç duyulmayacağını kaydetti. 

Musk, "X etkili bir küresel adres defteridir. Bu faktörler dizisi benzersizdir" dedi. 

Elon Musk ve yeni işe alınan Üst Yöneticisi Linda Yaccarino, Twitter'ın X olarak yeniden markalaştırıldığını duyurmuştu. Musk, Çin'in WeChat'inden esinlenerek kullanıcıların sosyalleşmesinin yanı sıra mali durumlarını da idare etmelerini sağlayacak bir "her şey uygulaması" haline geleceğini söylemişti.

Kripto web sitesi CoinWire'da yer alan habere göre, X'in ödeme kolu Twitter Payments LLC'ye ABD'nin Rhode Island eyaletinden, borsalar, cüzdanlar ve ödeme işlemcileri gibi "kripto para birimiyle ilgili faaliyetlerde bulunmasına" izin veren "önemli" bir para birimi aktarıcı lisansı verildi.

Habere göre lisans, X'in "kullanıcıları adına dijital varlıkların güvenli bir şekilde depolanmasına, aktarılmasına ve değişimini kolaylaştırmasına" izin veriyor.

Musk'ın geçtiğimiz Ekim ayında Twitter'ı satın almasından bu yana, pazarlamacıların yönetim tarzından ve içerik denetimini ortadan kaldıran toplu işten çıkarmalarından dolayı platformun reklamcılık işi çöktü.

Buna karşılık iş adamı, yeni gelir arayışı içinde bir abone tabanı ve ödeme modeli oluşturmaya yöneldi.

Birçok kullanıcı ve reklamveren, sitenin daha önce ücretsiz olan hizmetler için aldığı yeni ücretlerin yanı sıra içerik denetiminde yaptığı değişikliklere ve daha önce yasaklanan aşırı sağcı hesapların geri dönmesine olumsuz tepki verdi.

Musk, ayrıca Twitter logosunu da kaldırarak dünya çapında tanınan mavi kuşu beyaz bir X ile değiştirdi. 

Kaynak: Ajans Bizim

Elon Musk X twitter sosyal medya