Deprem anında kesintisiz iletişim kurmayı sağlayan mobil uygulamalar

Deprem anında kesintisiz iletişim kurmayı sağlayan mobil uygulamalar

26 Eylül'de gerçekleşen İstanbul depreminden sonra vatandaşlar, "acil durum anında nasıl kesintisiz iletişim kurarım?" sorusuna cevap aramaya başladı. İşte, acil durumlarda, telefon araması dışında, iletişim kurmaya olanak sağlayan mobil uygulamaları

İstanbul depreminden sonra telefon şebekelerinin çekmemesi üzerine vatandaşlar, "acil durumlarda nasıl kesintisiz iletişim kurarım?" sorusuna yanıt aramaya başladı.

GSM şirketleri, büyük tepki toplayan bu durumdan sonra yaptığı açıklamada, kesintilerin kullanım yoğunluğundan kaynaklandığını belirtti.

GSM ŞİRKETLERİ ALIRKEN ŞAHİN VERİRKEN CİMRİ Mİ?

"Akla acil durumlarda nasıl iletişim kurabilirim?" sorununu getiren bu durumu, internet erişimine sahipken ya da değilken iletişim sağlayan uygulamalarla çözmek mümkün. 

ACİL DURUMLARDA HAYAT KURTARABİLECEK MOBİL UYGULAMALARI

Bridgefy

İnternetsiz haberleşmeye olanak sağlayan Bridgefy, bluetooth ile 100 metre uzaktaki bir kişiyle iletişim kurulmasını sağlıyor. Ayrıca uygulama, bluetooth üzerinden, bluetooth erişim alanındaki başka bir cihaza bağlanıyor, böylelikle her cihaz baz istasyonu görevi görüyor. Uygulamanın geniş bir alanda kullanılabilmesi için kullanıcı sayısının artması gerekiyor. 

Firechat

Uygulama, internet bağlantısı olmadan anlık mesajlaşma sağlıyor. Birbirine 9 metre uzaklıkta bulunan her telefonunun baz istasyonu görevi gördüğü uygulamayı kullanan kişi sayısı artıkça kullanım alanı genişliyor.

Voxer

Uygulama, internet bağlantısı üzerinden telefonu telsize çevirip, birden fazla kişiye sesli mesaj göndermeye olanak tanıyor. Ayrıca metin mesajı, fotoğrafları ve konum bilgisini de iletmeyi sağlıyor.

MeshTalk

Uygulama, internet veya telefon şebekesi olmadan 3 kilometrelik bir alanda video, fotoğraf ve metin mesajı göndermeye olanak tanıyor. 

Zello

PTT'nin ücretisiz uygulaması olan ve internet olmadan kullanılabilen Zello ile telefonu telsiz olarak kullanmak mümkün. 

 

deprem iletişim mobil uygulama Bridgefy MeshTalk Voxer Zello