Apple Watch satışları durduruluyor!

apple Bilim Haberleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
Apple Watch satışları durduruluyor!

Kanda oksijen ölçümü yapılmasını sağlayan teknolojiyle ilgili patent anlaşmazlığıyla yüz yüze gelen Apple, Watch 9 Serisi ve Watch Ultra 2 akıllı saatlerinin ABD'deki satışlarını bu haftadan itibaren durduracağını duyurdu

Teknoloji devinin bu sürpriz hamlesi, Apple ile tıbbi teknoloji şirketi Masimo arasında Apple Watch'un kan oksijen sensörü teknolojisi konusunda uzun süredir devam eden patent anlaşmazlığının bir parçası olarak ITC'nin (ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu) verdiği kararın ardından geldi.

 SATIŞLAR 24 ARALIK'TA DURACAK

Apple Watch Ultra 2 ve Apple Watch 9 Serisi, 21 Aralık Perşembe günü ABD'de saat :15 00'ten sonra Apple'ın web sitesinden sipariş edilemeyecek. Mağaza içi envanter ise 24 Aralık'tan sonra Apple perakende satış noktalarından temin edilemeyecek.

Apple hisseleri bu gelişmenin ardından haftanın ilk işlem gününde yüzde 1,4 değer kaybetti.

Karar 25 Aralık'a kadar Başkan Joe Biden tarafından incelenecek, ancak Apple kararın geçerli olması halinde uyum sağlamak için önceden adımlar attığını söyledi. Beyaz Saray ise şimdilik sessizliğini koruyor.

APPLE'A ETKİSİ OCAK VE ŞUBAT AYLARINDA OLACAK

Araştırma şirketi IDC'nin mobil cihaz izleme çalışmalarından sorumlu program başkan yardımcısı Ryan Reith, Apple Watch satışlarının ABD'nin tatil sezonunda zarar görmeyeceğini, ancak kararın tam etkisinin Ocak ve Şubat aylarında ortaya çıkacağını söyledi.

Kaynak: Haber Global TV